Luxe en vrijheid combineren? Kies voor een vakantie op de glamping

unknown 3 1
Wat is er nu fijner, dan tijdens je vakantie te kunnen genieten van een combinatie van luxe en vrijheid? Dit is nu precies wat je krijgt als je naar de glamping gaat. De glamping is namelijk de luxe uitvoering van de camping, waarbij je geniet van de vrijheid, maar dan wel met alle luxe en comfort die je normaal ook in een hotel krijgt. Hoe dit precies zit en welke voordelen het heeft om te kiezen voor een glampingvakantie, leggen we je aan de hand van een aantal praktische voorbeelden stap voor stap uit. Dus heb jij nog geen vakantieplannen, dan is het zeker de moeite waard om nu even goed op te letten.

Uniek concept dat steeds populairder wordt

Waar we tot jaren geleden allemaal massaal naar de camping gingen, zien we dat de vraag naar luxe steeds verder toeneemt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ook de meeste campings een flinke upgrade hebben gekregen en dus inmiddels zijn omgebouwd tot glamping. Door te kiezen voor luxe safaritenten en verschillende faciliteiten en ook activiteiten te bieden voor jong en oud, is dit de ideale plek om je vakantie door te brengen. Hoe leuk is het om een lang weekendje weg te boeken naar een glamping in Nederland waar je met het hele gezin kunt genieten van de natuur, de kinderen lekker kunnen spelen en jullie als ouder helemaal tot rust kunnen kopen.

Genieten van de natuur

Wat is er nu fijner dan wakker te worden en direct uitzicht te hebben op de natuur op het moment dat jij je tent uitstapt? Door te kiezen voor een vakantie op de glamping, kun je ontbijten in een luxe tent en geniet je direct van het uitzicht om je heen. Daarbij heeft deze vorm van vakantie ook als voordeel dat je omringd bent door de natuur, waardoor je niet alleen een heerlijk stuk kunt gaan wandelen met het hele gezin, maar ook de fiets kunt pakken om de omgeving eens te gaan verkennen met elkaar. Vaak kun je in de buurt of zelfs op het park zelf wel een fiets huren, zodat je niet zelf je fiets(en) mee hoeft te slepen die kant op. Hoe fijn is dat?

Genoeg te doen voor het hele gezin

Het leuke aan de glamping, is dat ze er voor iedereen wel iets te doen hebben. Natuurlijk is het aan jezelf om hier aan deel te nemen, maar is het bijvoorbeeld wel leuk voor de kinderen dat er een animatieteam is dat ze de hele dag vermaakt. Ook zijn er allerlei andere leuke activiteiten, die de kinderen alleen of met jullie als ouders kunnen gaan doen. Een beetje afhankelijk van welk type park of je kiest, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te gaan zwemmen of te spelen in een indoorspeeltuin. Het is dus voor de ouders wel even verstandig om voordat je boekt, op onderzoek uit te gaan, zodat je wel zeker weet dat de kinderen zich er kunnen vermaken.