Met deze hack kun je je oude profiel op Hyves terugvinden!

hyves profiel online 18 09 2019
Veel mensen denken met nostalgie terug aan Hyves, een populair sociaal netwerk van vroeger. Op Hyves kon je vrienden 'krabbelen' en glitterplaatjes delen, wat het een unieke en leuke ervaring maakte. Nu is er een manier om die oude Hyves-pagina's weer even te bekijken.

Hyves en social media van nu

In vergelijking met hedendaagse platforms zoals Instagram, Facebook, en TikTok, had Hyves zijn eigen charme. Je kon je eigen pagina helemaal aanpassen met dansende bananen, glitterplaatjes en persoonlijke berichten, bekend als 'krabbels'. Dit gaf een gevoel van creativiteit en gemeenschap dat veel huidige sociale media missen. Ondanks de populariteit van Hyves, verdween het netwerk echter snel toen Facebook in 2013 opkwam.

Oude profiel terugvinden

Gelukkig is het mogelijk om je oude Hyves-pagina terug te zien dankzij de Wayback Machine, een digitaal archief van het internet. Alles wat je nodig hebt is je oude gebruikersnaam. Voer je gebruikersnaam in op dehttps://web.archive.org/, gevolgd door ".hyves.nl", en klik op zoeken. Zo kun je een duik nemen in je digitale verleden. Het is een leuke manier om te zien hoe je je online presenteerde in de beginjaren van sociale media. Maar pas op, het kan ook een beetje gênant zijn om je oude posts terug te zien! Desondanks biedt het een waardevolle kans om te reflecteren op hoe ver we zijn gekomen in de wereld van sociale media.