Politie waarschuwt: Killerclown opgedoken op straat in Amersfoort

schermafbeelding 2023 10 15 om 115610
Op TikTok zijn recentelijk beelden opgedoken van een verontrustende verschijning - een zogenaamde 'killerclown' - die bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Jeugdagenten in Amersfoort hebben via Instagram een waarschuwing uitgegeven om hun burgers alert te maken voor deze angstaanjagende clown. De politie heeft verschillende meldingen ontvangen en neemt de situatie serieus, hoewel het nog onduidelijk is of deze gebeurtenissen in scène zijn gezet.

Killerclown Amersfoort

De 'killerclown' van Amersfoort is onlangs op TikTok in opmars. Hier doen videoclips van deze verontrustende figuur de ronde. Deze clown lijkt bewoners te terroriseren door onverwachts op te duiken en angst in te boezemen. De jeugdagenten in Amersfoort hebben via hun Instagram-account gewaarschuwd voor deze dreiging, in een poging om de gemeenschap op de hoogte te brengen van het gevaar. De politie in Midden-Nederland heeft talloze meldingen ontvangen van verontruste burgers die met deze clown geconfronteerd zijn.
''Er stond een verklede man achter hen, en ineens uit het niets kwam die clown met een taser. Op het filmpje hoor je mijn dochter samen met haar vriendin gillen. Ze hebben de politie gebeld en die is meteen gekomen. Die meiden zijn zich echt doodgeschrokken. We zijn echt wel van de geintjes, maar dit was geen gein meer''.

Slachtoffers killerclown van TikTok

Volgens een rapport in De Stentor zijn twee tienermeisjes slachtoffer geworden van de 'killerclown' uit Amersfoort. Deze meisjes werden verrast door een verklede man die zich achter hen verschuilde, waarna de clown plotseling tevoorschijn kwam met een taser. Het angstaanjagende incident werd vastgelegd op video, waarop te horen is hoe de meisjes in paniek gillen. Gelukkig hebben ze onmiddellijk de politie ingeschakeld, die snel ter plaatse was. Deze gebeurtenis heeft de meisjes diep geschokt.

↡ Bekijk hier de video ↡