Gaat Anouk weer meedoen aan het songfestival?

schermafbeelding 2023 10 13 om 164738
Anouk, de getalenteerde Nederlandse zangeres, had een unieke kans om Nederland opnieuw te vertegenwoordigen bij het Eurovisiesongfestival. Maar, er is een kink in de kabel gekomen. Waarom heeft ze niet meegedaan? Hier is het verhaal.

Anouk Songfestival

Hoewel Anouk in 2013 al succesvol deelnam aan het Eurovisiesongfestival met het liedje 'Birds' - waarbij ze Nederland naar de finale en de top 10 bracht - had ze de wens om nogmaals mee te doen. Vooral haar nieuwe album 'Deena & Jim' motiveerde haar. "Ik vind deze plaat zo te gek en zo groots. Ik was niet van plan het songfestival ooit nog een keer te doen, maar met deze muziek wilde ik het wel", vertelde Anouk aan 'NU.nl'. Ze probeerde een liedje van dit album voor te dragen voor het festival.

Overvloed inzendingen

Het Eurovisiesongfestival is een groot evenement en de voorbereidingen beginnen al maanden van tevoren. Dit jaar was er een overvloed aan inzendingen en de selectiecommissie had de handen vol. Anouk begreep dit: "Ze hebben dit jaar heel veel inzendingen ontvangen en ik kan natuurlijk niet achterlangs. Dat begrijp ik ook wel. De beslissing zou pas ergens in december vallen." Er was dus veel onzekerheid over de selectie.

Nieuw album Anouk

Er was nog een belangrijk obstakel: de release van Anouk's nieuwe album 'Deena & Jim' stond gepland op 3 november. Volgens de regels van het Eurovisiesongfestival mogen de liedjes die meedoen niet eerder openbaar gemaakt zijn. Als Anouk's liedje geselecteerd zou worden, zou het pas in maart gepresenteerd mogen worden. Dit bracht haar in een lastige positie. "Ik kon niet bij mijn platenmaatschappij aankomen en op het laatste moment zeggen: sorry, het wordt toch pas maart. Dus ging het helaas niet door."

↡ Bekijk hier de video ↡