Deze dertien uitdagende to do's helpen je bij thuisverveling

thuisverveling 1
Kijk, toen het kwik nog boven de twintig graden kwam was dat verplicht binnen zitten nog niet zo erg. Lekker buiten in de tuin of gewoon onderuitgezakt op de bank met het raam wijd open. Maar met vies grauw en regenachtig weer staat de thuisverveling pas echt toe.Weet jij van gekkigheid ook niet meer wat je moet doen? Probeer het record ‘M&M’s met stokjes eten’ te verbreken, test eindelijk je zelfbruiningscrème, ren een marathon in je huis, scheer je hoofd kaal of leer je hond een nieuw trucje!

1. Nachtegaaltje tijdens thuisverveling

Leer alle telefoonnummers van je vrienden uit je hoofd. Er komt ooit weer een moment dat je stomdronken op een festival staat met een lege telefoon en dan is het toch verdomde handig dat je alle nummers van je vrienden uit je hoofd kent.

2. Biljartbal

Scheer je hoofd kaal! Altijd al willen weten hoe je hoofd er nou echt uit ziet zonder haar? Dit is je moment. Blijkt je kale hoofd een totale mislukking? No Problem , de komende maanden zie je toch bijna niemand.

3. Bezigheidstherapie

Het klinkt misschien vaag. En eerlijk dat is het ook.. Maar goed thuisverveling is nou eenmaal saai. Leg eens al je snacks op alfabetische volgorde. Je bent er (afhankelijk van je hoeveelheid snacks) minimaal een drie minuten mee bezig.

4. Thuiscircus

Heb je tijdens de pandemie een huisdier in huis gehaald? Maar heb je - ondanks dat je de he-le dag thuiszit - nog geen tijd gehad om hem of haar trucjes te leren? Dan is dit je uitgelezen kans. Hoe? Spit lekker zelf even het wereld wijde web door.

5. Thuisspa

De kans is hééél groot dat de kleur van jouw benen inmiddels meer weghebben van een melkfles dan van het gezicht van Donald Trump. Nu moet dat niet per se je doelstelling zijn, maarrrr van een leuk kleurtje op de benen, billen, buik, armen, gezicht of waar dan ook is nog nooit iemand slechter geworden. Hoe? Simpel. Loop naar de drogist (ja, die zijn nog wel open), scoor een fles zelfbruinen en smeren maar. Tip: was wel even je handen na gebruik, anders lijkt het net alsof je ze door de stront hebt gehaald.

6. Bakken

Breng een bezoekje aan de dichtstbijzijnde supermarkt, koop een bakmix, maak een taart en vreet hem daarna in één keer op. Bang voor coronakilo's? Nergens voor nodig, de kans - gezien we in 2036 nog steeds niet gevaccineerd zijn - dat je deze zomer je summerbody moet showen is heel klein. Geen zin in taart of te lui om te bakken? Scoor een mega zak chips en time met een stopwatch hoe snel je hem leeg kan vreten.

7. Opgeruimd staat netjes

Gooi alle kapotte pennen die je in huis vind weg. Klaar? Pleur dan ook direct je sokken met gaten, verwassen strings, kapotte haarelastieken en lege wc-rollen weg. Zit je er lekker in? Sorteer dan eens je apps op kleur, haal je sieraden uit de knoop.

8. Naaien

Leer naaien. En nee, daar bedoelen we niet de de buurman mee - maar gewoon de handeling met naald en draad. Misschien red je daarmee wel je favoriete spijkerbroek van het textielpunt op de hoek. Zo zet je die thuisverveling toch nog om in iets positiefs.

9. Vroege vogel

Kerstkaarten, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Teken een engel, kerstboom of sneeuwvlok - leg deze onder het kopieerapparaat en schrijf aan alle lieve mensen om je heen alvast een kerstgroet. Wedden dat jij de eerste bent?

10. Werelrecord

Verbreek het Guinness World Record
M&M’s met stokjes eten. Het huidige record M&M eten in een minuut staat op naam van Kathryn Ratcliff uit Engeland. In 2011 at zij 65 M&M’s in een minuut.

11. Online cursus

Volg een online wijncursus. De eerst volgende keer dat je uiteten gaat en de ober vraagt wat voor wijn je wilt drinken, kun je eindelijk eens wat anders antwoorden dan: ,,Doe maar de huiswijn.”

12. Schoonvegen

Verwijder alle reclamemails uit je mailbox.

13. Party time

Bedenk alvast een thema voor een feest (met een onmogelijke dresscode), voor als we straks eindelijk weer feestjes mogen houden.