Hiep, hiep, hoera! Zo ziet een typisch Nederlandse verjaardag eruit

goede header nl bday
Geforceerd 'Lang zal ze leven' zingen voor iemand die je eigenlijk kneiter irritant vindt en keuze maken uit de multivlaai op de salontafel. Deze dingen zijn typisch aan een Nederlandse verjaardag.
Hiep, hiep, hoera!

Nederlandse verjaardag

1. Als je binnenkomt is het belangrijk dat je met je ongemakkelijke bek iedereen feliciteert. Maar de vraag blijft: wie geven we en hand en wie krijgt er die heerlijke drie zoenen? 2:
Wanneer je binnen bent vraag jij jezelf even af of je nou in de HEMA bent of op een verjaardag. De slingers, plastic bordjes en de taart. Voor een typisch Nederlandse verjaardag is eerst flink ingeslagen bij het bekendste warenhuis van Nederland. 3
: Met smart zit iedereen te wachten op de taart, waar de jarige eerst flink overheen heeft getuft. Tja, het uitblazen van de kaarsjes blijft toch traditie.
4: Oké, het wordt ook steeds moeilijker om een passend cadeautje voor de jarige te vinden. Dus ergens is het ook wel logisch dat je jezelf er makkelijk vanaf brengt met een envelop met geld. Wel jammer dat die envelop altijd zo gretig open wordt gescheurd zonder dat de jarige naar je lieve kaartje kijkt. Alleen maar geld, geld, geld. 5
: Met zijn allen 'gezellig' in een kringetje zitten, onder het genot van roddels over de vechtscheiding van Meralda. Wees wel een beetje op tijd, anders moet jij jezelf op het krakkemikkige krukje tussen oom Herman en tante Lucy wringen.
6: Die mensen die naar je toe komen om te vragen of je ze nog kent. "Ik ken je nog van toen je baby was." Nee, natuurlijk niet!7: Oma Elly die jaar in, jaar uit vertelt hoeveel je wel niet bent gegroeid. Luister, lief gerimpeld mokkeltje: ik groei niet meer, je bent zelf gekrompen. 8
: Wanneer het cadeautje door de jarige wordt opengemaakt, is het de kunst om dit zo netjes mogelijk te doen. Kunnen we het inpak papier weer gebruiken voor de volgende verjaardag. Tja, je bent een gierige Hollander of je bent het niet.
9: Een typische Nederlandse verjaardag is niet compleet zonder ‘lekkere’ hapjes. Wat je je daar bij voor moet stellen? Dat heerlijke plankje met leverworst en blokjes kaas, gevulde eitjes, zoute stokjes en een heerlijke multivlaai natuurlijk!10: En dan heb je de irritante familieleden: tante Willemijn die niet kan stoppen met pronken over de schoolprestaties van haar kinderen, oom Gerard die zonder enige kennis weer een vaccinatiediscussie moet starten of neefje Romano die nerveus aan zijn moeder zit te plukken tot hij eindelijk de verjaardag mag verlaten.