5 voordelen van niet met vakantie gaan (ja echt, die bestaan)

vakantie
We kunnen NOG STEEDS NIET met vakantie. Hartstikke kut natuurlijk. Maar hé, er zitten ook voordelen aan niet op reis gaan. 'Wat dan?! horen we je nu denken en daarom hebben we die voor je op een rij gezet.

Fotoboek

Menig vakantieganger ontpopt zich over de grens al een ware fotograaf. Watervalletje hier, mooi strandje daar en vergeet de duizenden foto's van schattige plekjes waarvan je de naam niet meer weet. Vervolgens kom je thuis met 348932 foto’s. Het uitzoeken is de vervelendste taak op aarde. En dus stel je het uit... Waarom jezelf vermoeien met naar mislukte foto's staren, nietwaar? Of mislukt, ze zijn natuurlijk niet allemaal mislukt. Van die waterval heb je minimaal 20 verschillende kiekjes gemaakt - daar zit heus wel iets bruikbaars bij. Maar welke gaat het worden? Nu je toch niks te doen hebt is het misschien eindelijk tijd om dat fotoboek eens te maken.

To-do lijst

Werken, studeren, feestje hier feestje daar en de tijd vliegt voorbij. Ondertussen blijft je to-do lijst maar groeien, is je huis - door al dat thuiszitten - een puinzooi en zit je oma nog steeds te wachten op een bezoekje. Nu je nog steeds niet met vakantie mag, heb je (helaas) alle tijd om al die klusjes waar je al het hele coronajaar voor wegloopt eens uit te voeren. Maak je administratie in orde, hang dat fotolijst op, ga langs bij je (hopelijk al ingeënte) oma en breng je kleding naar een tweedehandswinkel. Wedden dat het je een goed gevoel geeft?

Sparen

Voor een vakantie heb je natuurlijk geld nodig. Hoe langer je niet gaat, hoe meer geld je overhoudt voor wanneer het wél weer kan. Heb je nog (steeds) geen aparte spaarrekening aangemaakt voor je droomvakantie? Doe dat dan alsnog en stort iedere maand het geld dat je eigenlijk uit zou geven aan uitgaan/vakanties/buiten de deur eten. Krap bij kas? Zet een ouderwets spaarpotje neer voor alle ronddwalende euro’s. Kan je toch weer mooi een paar extra cocktails bestellen.

Irritante vakantieliefdes

Sommige mensen hebben ieder jaar hetzelfde probleem. Je gaat een tijdje weg met het voornemen: lekker een beetje rondscharrelen en aanpappen met wat knappe buitenlandse jongens/meiden. Tenminste dat is het idee. Want na een avond geile seks kom je niet meer van hem/haar af. Hierdoor ben je continu op je hoede en kan je fluiten naar je welverdiende rust.

Kreeft

In Nederland mogen we blij zijn met een paar weken per jaar zon. Voor je vakantiebestemming gelden andere maatstaven en daar kunnen wij Nederlanders ons nog weleens in vergissen. Het begint vaak met de gedachte: ‘Als ik me nou een half uurtje niet in smeer, dan pak ik net even wat meer kleur…’ Wanneer je 50 minuten later met een kwijlende mond ontwaakt op je strandbedje is het gedaan. Je huid is rose/rood bijna terracotta achtig gekleurd waardoor je in ieder geval zeker weet dat jij de rest van de vakantie onder een parasol moet doorbrengen. Blijf je komende vakantie Nederland? Dan heb je daar dus geen last van.