Kunnen vrouwen slechter tegen drank? 7x feit en fabel over alcohol

alcohol
Heeft je menstruatiecyclus van invloed op de manier waarop je alcohol afbreekt? Is één glas rode wijn per dag juist goed voor je? En zijn vrouwen inderdaad eerder lam dan mannen? Aangezien het weekend voor de deur staat zetten we de feiten en fabels over alcohol voor je op een rij.

Alcohol

1. Veel alcohol zorgt voor hier en daar een vetrolletje meer.
FEITEen glas bier bevat ongeveer 85 calorieën, een glas rode wijn rond de 80 en een glas whisky 85. Drie wijntjes bij de borrel, tikken dus al gauw aan. Helemaal omdat je rond die tijd meestal al bijna aan je 2000/2500 calorieën tax zit en je dus de alcoholische versnapering omzet in eenlove handle, bierbuik of bingo arm.
2. Alcohol drinken is goed voor je hart- en bloedvaten.
FABELGeruchten gaan dat beetje alcohol juist goed zou zijn, maar recenter onderzoek toont juist aan dat je dat kan vergeten. Veel alcohol drinken kan aanleiding geven tot hoge bloeddruk, wat het risico op een hartinfarct sterk doet toenemen. Ook verhoogt het de kans op hartritmestoornissen. Dus genieten mag, maar drink met mate(n)!
3. Je menstruatiecyclus is van invloed op de mate waarin je alcohol afbreekt. FEIT
Op dag 20-25 van de cyclus kan je het best alcohol afbreken. Dat is dus vlak voor je menstruatie begint. Hoe dat zit, is niet duidelijk. Maar heb je dus zin in een extra glas wijn voordat de rode pleuris uitbreekt? Gewoon doen!
4. Het nuttigen van (sterke) drank zorgt voor een spannender seksleven.
FABELDe kans dat je wat losser raakt van alcohol is groot, waardoor je net even wat experimenteler wordt (ahum bijvoorbeeld anale seks, lees hier meer daarover). Maar alcohol stimuleert niet de geiligheid. 5. Vrouwen liggen eerder onder tafel dan mannen.
FEITSorry dames, maar deze stelling is waar. Mannen (uitzonderingen daargelaten) kunnen over het algemeen beter tegen alcohol dan jullie En niet zo'n beetje ook...Vrouwen raken twintig tot dertig procent sterker onder invloed van dezelfde hoeveelheid alcohol dan mannen.
6. Mannen kunnen minder makkelijk een borrel laten staan dan hun vrouwelijke wederhelften.
FABELHet tegenovergestelde is zelfs waar. Uit onderzoek blijkt dat juist vrouwen minder goed kunnen minderen. Dat komt omdat vrouwen vaker in sociale gelegenheden komen waar 'even snel een wijntje' wordt opengetrokken. Denk tijdens een lunch met vriendinnen of tijdens het koken. Mannen drinken (over het algemeen) minder spontaan en kiezen hun momenten, zoals een voetbalwedstrijd of een verjaardag. 7. Koffie is (letterlijk) de oplossing.
FABELBullshit. Een kop koffie na een fles wijn in je kraag pept je misschien wel op, maar het laat niet je alcoholconsumptie verdwijnen. Dat is namelijk de taak van je lever en daar heeft een handje vol gemalen koffiebonen bar weinig mee te maken.