All-inclusive naar Rhodos? Kabinet en reisbranche organiseren testvakantie voor 189 personen

travel header blog 1 1
Verlang jij ook zo naar zon, hotelbedden en cocktails drinken aan een zwembad? Goed nieuws, want het kabinet en de reisbranche organiseren in april een speciale all-inclusive ‘testvakantie’ naar Rhodos. Er is plek voor 189 personen, dus je moet er snel bij zijn!
Nog tot 15 mei geldt er een negatief reisadvies, maar om te kijken hoe we straks toch op een veilige manier op vakantie kunnen heeft het kabinet de reisbranche toestemming te geven om een luxe proefreis naar Rhodos te organiseren!

Veilig reizen

Na de testen in voetbalstadions, test-feesten en ‘testivals’ is nu ook de reiswereld aan de beurt. Als onderdeel van de overheidspilot ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’ hebben Sunweb en Transavia groen licht gekregen voor een testvakantie naar het Griekse eiland Rhodos. Deze trip moet duidelijk maken onder welke voorwaarden mensen straks veilig en verantwoord kunnen reizen.

Hoe ziet de vakantie er uit?

Als je gek bent op tours en avontuur dan is deze reis misschien niet helemaal op je lijf geschreven. Tijdens de pilot vier je namelijk vakantie in een ‘bubbel’, maar wel een hele luxe bubbel! Reizigers verblijven op het luxe resort Hotel Mitsis Grand Beach. Het resort wordt exclusief voor de vakantiegangers opengesteld, dus verder zijn er geen andere gasten aanwezig naast het hotelpersoneel.

Luxe bubbel

Het is eigenlijk een beetje een Gouden Kooi, want je mag het hotel niet verlaten. Gelukkig zijn er wel heel veel faciliteiten, waardoor je je dus prima een week kunt vermaken. Zo beschikt het 5*-hotel over twee buitenzwembaden, een binnenzwembad, een tennisbaan, animatie, een Grieks, Mexicaans en Aziatisch restaurants. En daarnaast is het op Rhodos nog altijd een stuk warmer dan in Nederland. In april heeft het zeewater al een temperatuur van 20 graden. Kun je eindelijk al je nieuwe badkleding showen!

Regels zijn regels

2020 en 2021 staan in het teken van regels en natuurlijk zitten er ook aan deze reis regels verbonden. Ook op het luxe resort moet je je aan de 1,5 meter afstand houden. En vakantiegangers moeten zich zowel voor als na de vakantie laten testen. Ook moet je nog even wachten om je zongebruinde huidje te showen aan vrienden en familie, want bij thuiskomst en bij thuiskomst moeten ze tien dagen in quarantaine.
[caption id="attachment_285385" align="aligncenter" width="510"]
All-inclusive hotel testvakantie
Hotel Mitsis Grand Beach. Bron: Sunweb[/caption]

Ja, ik wil op testvakantie!

Nou dan moet je snel zijn en geluk hebben. Je kunt je vanaf vandaag woensdag 24 maart 18.00 uur aanmelden op de websites van de reisorganisaties. De testvakantie wordt georganiseerd door Sunweb en Transavia in samenwerking met de overheid.
Op basis van alle aanmeldingen selecteert Sunweb handmatig de 189 vakantiegangers die voldoen aan de door de Nederlandse overheid gestelde criteria voor de doelgroep. Deze doelgroep bestaat uit Nederlanders tussen de 18 en 70 jaar, met uitsluiting van hoge risicopatiënten.
Foto-credit: Hotel Mitsis Grand Beach via Sunweb.