5 manieren om meer intimiteit te creëren in je relatie

header blog vrouw
In een relatie kan het soms lastig zijn om de intimiteit die jullie in het begin hadden, jarenlang vast te houden.
Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden, zodat jullie nog steeds zo verliefd blijven als de eerste keer dat jullie elkaar zagen. Daarom zijn hier 5 manieren om meer intimiteit te creëren in je relatie!

Communicatie is key

Communicatie is de sleutel tot succes, en dat geldt ook zeker voor relaties. Neem de tijd om met elkaar te praten over jullie gevoelens, verlangens en langgekoesterde dromen. Luister naar elkaar zonder te oordelen en geef elkaar de ruimte om te groeien. Door open en eerlijk met elkaar te praten, krijgen jullie gegarandeerd een diepere connectie.

Qualitytime

Zorg ervoor dat jullie altijd tijd voor elkaar blijven vrijmaken. Plan samen activiteiten die jullie allebei leuk vinden, zoals een strandwandeling, een avondje uit eten of een weekendje weg. Zet je telefoon uit en focus op elkaar. Door qualitytime door te brengen met elkaar, maken jullie samen herinneringen die jullie voor altijd kunnen koesteren.

Wees attent

Klein gebaar, groot plezier. Laat je partner weten dat je aan hem of haar denkt door een lief berichtje te sturen of door zijn of haar favoriete eten te koken. Wees attent en toon interesse in de dingen die voor hem of haar belangrijk zijn. Door aandacht te schenken aan elkaar, laat je zien dat je om elkaar geeft.

Verken samen nieuwe dingen

Probeer samen nieuwe dingen uit om jullie relatie te versterken. Dit kan van alles zijn! Van een nieuwe hobby tot die ene reis die al jaren op jullie bucketlist staat. Ga samen uit je comfortzone en doe nieuwe ervaringen op. Door samen nieuwe dingen mee te maken, creëer je een sterkere band.

Plezier in bed

Wanneer je denkt aan intimiteit met je partner, is het niet onlogisch dat je aan seks denkt. Het is misschien wel de bekendste vorm van intimiteit onder volwassenen, maar toch kan het bij sommige stellen soms wat problematisch zijn. Als je weinig seks hebt omdat het niet soepel gaat, is het aan te raden om eens glijmiddel te proberen. Daarnaast kan het samen ontdekken van nieuwe vormen van seksualiteit ook erg goed werken voor de kwaliteit van je relatie. Probeer eens wat nieuws, zoals bdsm . Blijf dan wel heel goed met elkaar communiceren