Skip to main content

De maandag is kloterig en dat is natuurlijk niet jouw schuld. Natuurlijk niet. Nooit is iets jouw schuld. Het is gewoon de samenloop van omstandigheden dat ervoor gezorgd heeft dat jij vandaag een kutdag hebt.
Alvast een tip: als je allergisch bent voor ochtenden is deze trui helemaal iets voor jou.

Maandag

Afgelopen weekend ben je ondanks de avondklok weer lekker hard gegaan. Drankjes gedronken, middeltjes genomen en mensjes gesproken. Wat vrijdag begon als een onschuldige vrijmibo aan de keukentafel, eindigde in kotsten op de plee om vervolgens te kunnen afteren bij een of andere vriend van een vriend van een vriendin. Onee, gewoon op de bank..  Wanneer je op zaterdagavond op diezelfde bank ontwaakt, voel je je hopeloos. Je besloot dus wat te eten, wat te drinken en je klaar te maken voor de lunch die op de planning staat. Met als resultaat weer totaal verstrooid wakker te worden op zondagavond.
Maar het leven kent geen geande: maandag staat voor de deur! Ten eerste slaap je (natuurlijk) door je wekker heen, zit wat je aan wil trekken in de was en ben je weer vergeten boodschappen in huis te halen om een ontbijtje te fabriceren. Met een maag zo leeg als een moslim tijdens de Ramadan klap je je laptop open om deel te nemen aan de maandagochtend meeting. NATUURLIJK MAG JIJ ALS EERSTE OVER JE WEEKEND VERTELLEN. Je vrijdagavond beschrijf je als een gezellige spelletjesavond met je vriend(in) en op zaterdag heb je een wandeling gemaakt door de natuur. Een enkele collega begint te grijzen bij het zien van jouw bagger kop, maar de rest knikt braaf mee en sipt zo nu en dan aan een kop koffie. Wanneer manager Peter de meeting eindigt en jou vraagt of je de presentatie kan doorsturen, breekt het zweet je uit. FACK dat was je even vergeten. Met een rood hoofd knik je en verzeker je Peter dat hij eraan komt.

Handmatig

De rest van de dag vergeet je alles wat er aan jou gevraagd wordt. Hoogtijd voor een bak koffie. Althans dat denk je, want ook de bonen ben je vergeten aan te vullen. Dan maar thee. Gore citroen-thee van drie exen geleden. Weer plof je als een leeghoofd achter je bureau en verander je je status op Zoom handmatig in ‘in gesprek’. Zooo daar ben je vanaf. Je belooft jezelf nooit meer zo te verliezen in het weekend. Het idee dat je komend weekend daadwerkelijk spelletjes gaat spelen en boswandeling gaat maken, houdt je op de been.
Totdat je je opeens bedenkt dat je auto al sinds zaterdag voor het huis van je vriend staat zonder parkmobile aan te hebben gezet- dat betekent gegarandeerd een boete. Jankend loop je naar de wc. Dit trek je zo niet meer. Met een of andere coronasmoes meld je je ziek. Wat een kutdag. En omdat alles en iedereen vandaag tegen jou leek te zijn, besluit je maar om jezelf op hamburgers en patat te trakteren. (Hier lees je hoe je de aller lekkerste zelf maakt.) Wat nou, zaterdag-patatdag? Maandag vreet je die dingen met net zoveel plezier. Misschien ook nog wel een halve liter ijs. Met stukjes chocolade. Waarom ook niet. Alles kan en alles mag. Want jouw maandag zuigt. Of zoog. Wat jij wil.

VIND JE OOK LEUK:
KLAAGUURTJE: OVER DEZE STRUGGLES MAG JE ALS VROUW BEST ZEIKEN