Bed & Breakfast-kijkers verbijsterd over extreme prijzen

bb aflevering 9 silvia walter bron max 900x500 1 890x500
Er werd op Social media weer druk gesproken over de laatste aflevering van Bed & Breakfast. Mensen waren namelijk in shock door het prijskaartje dat tegenwoordig hangt aan een nachtje doorbrengen op een omgebouwde boerderij.

B&B's

De eigenaren in de laatste aflevering waren Marieke en Gert, die een boerderij in Zeeland verbouwd hebben tot een aantal moderne B&B-kamers. Daarna reisden we door naar Silvia en Walther, die hun gasten ontvangen in twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mochten Ageeth en John hun bed and breakfast laten zien, pal aan de Loosdrechtse Plassen. Stuk voor stuk prachtige panden, met uitzicht op het water of zelfs een jacuzzi op de kamer. Ook wordt er een lekker ontbijt verzorgd.

Kosten

Maar wat mag dit dan allemaal kosten? De duurste kamer bij Marieke en Gert kost 142 euro per nacht, bij Silvia en Walther is dat 129 euro, en voor een nachtje bij Ageeth en John tik je minimaal 154 euro af. Bizar, vindt het publiek. In de 'betere dagen' was een overnachting in een bed and breakfast volgens hen een stuk goedkoper. Ze vinden dat het concept van een Bed and Breakfast hier niet om draait, en dat je voor deze prijzen eerder luxe hotelkamers zou moeten verwachten. 

Reacties

"Toen ik in mijn jeugd in een benb sliep, was dat vaak een kamer op een zolder bij mensen thuis waar je voor een prikkie kon logeren. Tegenwoordig moet eens mens zijn nieren verpatsen om een nachtje te mogen meuren", schrijft iemand op X/Twitter. Iemand anders zegt: "Waar zijn de echte #BenB’s? Gewoon een bed met ontbijtje bij iemand thuis. Zonder ‘thema-kamers’, sauna’s en jacuzzi’s?" Een andere Twitteraar: "Mensen komen zo'n b&b binnen alsof het Westminster zelf is. Doe effe normaal. Sowieso belachelijk dat je 169 euro per nacht gaat uitgeven voor z'n kamer in the middle of nowhere."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Mensen komen zo'n b&b binnen alsof het Westminster zelf is. Doe effe normaal. Sowieso belachelijk dat je 169 euro per nacht gaat uitgeven voor z'n kamer in the middle of nowhere. #benb

10
Reply

Mensen komen zo'n b&b binnen alsof het Westminster zelf is. Doe effe normaal. Sowieso belachelijk dat je 169 euro per nacht gaat uitgeven voor z'n kamer in the middle of nowhere. #benb

10
Reply