Identiteit overleden passagier Singapore Airlines bekend gemaakt

screenshot 2024 05 22 at 141728
De Britse passagier die stierf aan boord van een Singapore Airlines vliegtuig uit het Verenigd Koninkrijk is Geoffrey Kitchen, een 73-jarige musical theater regisseur uit Gloucestershire.

Eerbetuigingen

De gepensioneerde overleed aan een vermoedelijke hartaanval, aldus de autoriteiten. Meer dan 70 mensen raakten gewond bij het incident, waarbij de vrouw van meneer Kitchen, Linda, vermoedelijk in het ziekenhuis ligt. Haar toestand is niet bekend. Er zijn veel eerbetuigingen binnengekomen voor meneer Kitchen, die de Thornbury Musical Theatre groep leidde en naar verluidt grootvader was. Zijn vrienden, die diepbedroefd zijn, beschreven hem als "avontuurlijk" en "echt een aardige vent".

Chaos

De gepensioneerde verzekeringsagent en zijn vrouw waren op weg naar het buitenland voor een vakantie van zes weken naar Zuidoost-Azië, Indonesië en Australië toen het noodlot toesloeg na ongeveer 11 uur vliegen vanaf Heathrow. Het vliegtuig kwam in een luchtzak terecht en stortte in slechts vijf minuten naar beneden tot een verbazingwekkende hoogte van meer dan 1.800 meter. De plotselinge val veroorzaakte chaos aan boord en dwong het vliegtuig om een noodlanding te maken op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok.

Ernstig gewond

Doodsbange passagiers hebben beschreven hoe ze weinig tot geen waarschuwing hadden om hun veiligheidsgordels om te doen voordat het vliegtuig plotseling naar beneden viel terwijl de bemanning het ontbijt aan het serveren was, waarbij een passagier zei dat mensen "tegen het plafond werden gelanceerd" toen het vliegtuig door de lucht viel. Van de 211 passagiers en 18 bemanningsleden aan boord, zeiden de Thaise autoriteiten dat 71 mensen behandeld moesten worden. Zes van hen waren ernstig gewond, velen hadden snijwonden aan het hoofd omdat ze omhoog werden geslingerd.