B&B Vol Liefde Bram: 'versleet vrouwen net zo snel als drank en drugs'

bram bb vol liefde
Bram, bekend van B&B Vol Liefde, onthult in Privé dat hij in zijn jongere jaren flink de bloemetjes heeft buitengezet. In zijn autobiografie Een wild leven, dat maandag is verschenen, vertelt hij voor het eerst over de moeilijke en onveilige periode die hij achter de rug heeft.

Traumatische jeugd

Bram had naar eigen zeggen een 'traumatische jeugd'. "Mijn moeder heeft een geestelijke stoornis, borderline, en mijn vader heb ik nooit gekend". Doordat zijn ouders zachts gezegd niet erg verantwoordelijk waren, heeft Bram van jongs af aan zijn eigen boontjes moeten doppen. "Daardoor ben ik met vallen en opstaan snel volwassen geworden, heb ik mijn eigen levensroute uitgestippeld en met haar alle contact verbroken."

'Volledig losgeslagen'

Het voelde als een bevrijding toen hij op zijn negentiende op zichzelf ging wonen. "Daarna heb ik alles gedaan wat God verboden heeft", bekent hij. "Ik was volledig losgeslagen. Ik blowde, dronk veel en had kortstondige relaties. Ik ging elk weekend met een ander, of soms met meerderen, naar bed en versleet vrouwen net zo snel als ik dat deed met drank en drugs. Ik gebruikte ze voor mijn eigen genot. Dat gaf me een kortstondig gevoel van voldoening."

Zweden

Nadat Bram Nederland verliet om met een vriend te reizen, kwamen ze in Zweden uit. Daar vond Bram waar hij altijd al naar op zoek was. "In Zweden voel ik me thuis, hoe verlaten en rustig het er ook kan zijn. Juist door die stilte heb ik naar mezelf leren luisteren. Ik hou van de ruimte en schoonheid." En tegenwoordig heeft hij ook iemand om al die schoonheid mee te delen: zijn vriendin Esra. "Met Esra ben ik dolgelukkig en we vullen elkaar goed aan", volgens Bram. De twee denken er volgens hem zelfs aan om een gezin te stichten, maar ze willen eerst samen genieten.