Bijzondere update over mishandelingszaak Lil' Kleine

hh
Lil' Kleine heeft besloten om geen hoger beroep aan te tekenen tegen zijn veroordeling voor een mishandeling in een Amsterdamse club in 2019. Hoewel de exacte redenen achter zijn beslissing onbekend blijven, heeft zijn advocaat, Nienke Hoogervorst, bevestigd dat het hoger beroep is ingetrokken, zoals gemeld door Shownieuws en bevestigd aan NU.nl. Er is echter geen verdere toelichting gegeven over deze wending in de zaak.

Het incident

In februari 2022 werd Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine, door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor zijn betrokkenheid bij de mishandeling van een man in een nachtclub in Amsterdam.
Het incident vond plaats op 6 december 2019, toen Lil Kleine samen met twee andere mannen uit Boxtel het slachtoffer aanviel. Ze grepen hem vast, schopten hem tegen zijn lichaam en sloegen of stompten hem in zijn gezicht. Het slachtoffer liep hierdoor kneuzingen, bloeduitstortingen en emotionele schade op.
schermafbeelding 2023 06 21 om 102257

De rechter

De rechter oordeelde dat dit een geval van "zinloos uitgaansgeweld" was en concludeerde dat alle drie de mannen betrokken waren bij de mishandeling. Een van de medeverdachten kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd, terwijl de derde man een gevangenisstraf van een maand kreeg.
Lil Kleine heeft consistent beweerd onschuldig te zijn en besloot dan ook direct in hoger beroep te gaan na zijn veroordeling. Eerder gaf hij aan de politie te hebben verklaard dat hij de man aansprak omdat deze tegen zijn toenmalige verloofde Jaimie Vaes aanliep.

120 uur

De recente beslissing om het hoger beroep in te trekken, betekent dat de oorspronkelijke veroordeling van Lil Kleine tot een werkstraf van 120 uur gehandhaafd blijft. Deze ontwikkeling heeft ongetwijfeld gevolgen voor zowel zijn reputatie als zijn carrière. Het is nu afwachten hoe hij met deze situatie zal omgaan en welke stappen hij in de toekomst zal ondernemen om deze zaak te beheren en mogelijk zijn imago te herstellen.

↡ Bekijk hier de video ↡