Binnenkort kun je spraakmemo’s met beeld versturen op Whatsapp

mika baumeister ukdkh25 wc0 unsplash 1
Een spannende update komt eraan voor WhatsApp-gebruikers! Binnenkort kan je je vrienden niet alleen spraakberichten sturen, maar ook korte videoboodschappen. Volgens de makers wordt het net zo makkelijk als het opnemen van een spraakbericht, maar nu met levendige beelden.

Supersnelle videoboodschappen op WhatsApp

De nieuwe functie is ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Voorheen moest je een video maken via de Camera-app, deze video werd vervolgens gedownload door WhatsApp. Dat is verleden tijd! Met de nieuwe functie neem je je videobericht op rechtstreeks vanuit je chatvenster en het wordt direct verzonden. Dat betekent dat je veel sneller je momenten kan delen met je vrienden en familie.

Automatisch afspelen en geluid

De videoboodschappen mogen maximaal een minuut duren. Wanneer je een videoboodschap ontvangt, speelt deze automatisch af zonder geluid. Ben je nieuwsgierig naar wat er gezegd wordt? Geen probleem! Klik gewoon op de video en het geluid begint te spelen. Dit is een andere manier van communiceren dan de spraakmemo's die we gewend zijn, die niet automatisch afspelen.

Komt eraan!

WhatsApp ziet deze nieuwe functie als een prachtige manier om snel momenten te delen, "vol met alle emoties die je met video kunt vastleggen." Het duurt nog even voordat iedereen deze geweldige functie kan gebruiken. WhatsApp plant om deze geleidelijk in de komende weken uit te rollen. Dus houd je app in de gaten en bereid je voor op een hele nieuwe manier van communiceren!

↡ Bekijk hier de video ↡