Celstraf voor lekken van informatie omtrent zaak Lil' Kleine

yyow
De zaak rond de politieagent die vertrouwelijke informatie lekte over de populaire artiest Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, is verder onderzocht. In het begin van het voorgaande jaar, toen de artiest in detentie verkeerde, zou deze agent gevoelige informatie hebben doorgespeeld. Er is een straf van vier maanden gevangenis voorgesteld, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Opvallend is dat de betreffende agent, genaamd Michael B., 22 jaar oud, niet alleen wordt verdacht van dit lek, maar ook van een aantal zedenfeiten.

Michael B.

Michael B. zou namelijk geprobeerd hebben minderjarige meisjes aan te zetten tot ontuchtige handelingen, wat de ernst van zijn zaak aanzienlijk vergroot. Ondanks de ernst van de aantijgingen was de verdachte donderdag niet aanwezig in de rechtbank van Amsterdam, wat de voortgang van het proces bemoeilijkte.
ddd

Privacy

De officier van justitie maakte duidelijk dat Michael B. met zijn daden niet enkel de privacy van Lil Kleine heeft geschonden, maar tevens het vertrouwen in de politie heeft aangetast. Scholten werd vorig jaar in februari enkele dagen vastgehouden op het hoofdbureau van de politie in Amsterdam vanwege verdenkingen van mishandeling. Het was gedurende deze periode dat Michael B. gevoelige informatie over de rapper begon te delen.

Reputatie

Hij maakte bijvoorbeeld bekend dat de artiest veel moest huilen, problemen had met eten en drinken, en verlangde naar roken. B. zou deze informatie via verschillende social media kanalen hebben gedeeld. Het was niet veel later dat deze informatie op een zogenoemde juicechannel verscheen, waarna het nieuws al snel door diverse media werd opgepikt. De zaak is dus niet alleen belastend voor de verdachte zelf, maar ook voor de reputatie van de politie en de privacy van de betrokken artiest.

↡ Update over oude zaak Li' Kleine ↡