De legendarische Nokia 3210 komt terug

bb1m1akc
Het is de mobiele telefoon die een generatie definieerde. En nu, 25 jaar na de oorspronkelijke release, is de legendarische Nokia 3210 terug in Scuba Blue, Grunge Black en Y2K Gold omdat Nokia zijn verjaardag viert. Het uiterlijk blijft nog lekker retro, maar de telefoon heeft wél een paar moderne upgrades.

Nokia 3210 kopen

De Nokia 3210 verscheen in 1999 en werd ruim 160 miljoen keer verkocht. Nokia 3210 laten terugkomen is natuurlijk top, helemaal omdat het toestel wel met diverse mogelijkheden komt die we anno 2024 wel van een toestel verwachten. Maar wel met een wat ouderwetse inslag: de camera is 2 megapixel, de batterij is 1450 mAh en er zit geen 5G op, maar 4G. Hij heeft geen vierkant zwart-witscherm, maar een langwerpiger kleurenscherm. Maar de onderste helft van de telefoon is onmiskenbaar Nokia, met een numeriek toetsenbordje en streepvormige keuzeknopjes.

Digital detox

De herlancering van de iconische telefoon speelt in op de toenemende populariteit van featurephones nu steeds meer jonge mensen de digitale detox-beweging omarmen. En wat de Nokia 3210 betreft: wie even afstand wil nemen van Social media, internet en eindeloze apps (of dat nu voor een dag, een weekend of voor onbepaalde tijd is), kan dat nu doen in serieuze eind jaren negentig/begin jaren negentig-stijl.

Snake

En tot slot... de Nokia 3210 zou de Nokia 3210 niet zijn zonder Snake - dus die is er ook weer. Houd je duimen in de aanslag, vertel het al je vrienden en kijk of je die Snake highscore kunt gaan halen. De prijs is in ieder geval ook ouderwets laag: voor slechts 79 euro bestel je de Nokia 3210 bij HMD.