Dit is er echt gebeurd bij de opnames van The Masked Singer

schermafbeelding 2023 10 05 om 130920
Tijdens de opnames van het populaire televisieprogramma 'The Masked Singer', kwam een onverwacht voorval op de set dat voor veel opschudding zorgde. Een onderdeel uit het decor viel op een toeschouwer, wat zorgde voor een tijdelijke stopzetting van de opnames.

Ongeluk opnames The Masked Singer

Terwijl de opnames voor het nieuwe seizoen van 'The Masked Singer' bezig waren, vond er een ongelukkig incident plaats. Een vrouw die vooraan in het publiek zat, kreeg onverwacht een voorwerp op haar hoofd. Een ooggetuige die bij de opnames aanwezig was, vertelde aan het AD dat er een lamp vanuit het decor op de vrouw viel. Dit zorgde voor een zichtbare wond met bloed op het hoofd van de toeschouwer.

The Masked Singer stilgelegd

Hierdoor werd de show onmiddellijk voor ongeveer een halfuur stopgezet. Gerard Joling, een van de juryleden, reageerde heftig op het incident. Hij uitte zijn ongenoegen door te roepen: "Hoe kan dit nu gebeuren?". Niet lang daarna werden de microfoons van de jury uitgeschakeld.

Echte verhaal

Natuurlijk was het publiek geschokt door wat er gebeurde. Desondanks was er gelukkig wat positief nieuws: de vrouw raakte niet ernstig gewond. Sterker nog, na het incident werd de show, die bijna klaar was, voortgezet.
RTL, de zender die 'The Masked Singer' uitzendt, gaf een verklaring over het voorval. Volgens hen was het geen volledige lamp die viel, maar slechts een 'peertje' uit het decor. De vrouw kreeg een pleister en koos ervoor om de show verder te bekijken. Echter, de eerdergenoemde ooggetuige gaf aan dat de versie van RTL niet helemaal overeenkomt met wat er daadwerkelijk gebeurde. Volgens hem was het duidelijk meer dan alleen een peertje; het leek meer op een grotere lamp die aan een kabel hing en naar beneden viel tijdens het omhoog hijsen.