Dit zijn de strenge drankregels tijdens Koningsdag 2024 in Amsterdam

48132032 bsr agency 1
Nederland verheugt zich collectief op het moment dat we met z'n allen weer in het oranje gedrapeerd de straten op gaan. Nu we al hebben ingeschat wat we van het weer kunnen verwachten, is er nog iets anders aan de orde dat zeer belangrijk is: hoe zit het met de verkoop en consumptie van alcoholische versnaperingen?

Één drankje per persoon

Doordat het in het verleden vaak mis ging door enthousiastelingen die iets te diep in het glaasje keken en daarna het kanaal in donderden, hebben steden de regels op de verjaardag van Willem flink aangescherpt. Net als afgelopen twee jaar, geldt ook dit jaar de regel dat je niet meer dan één alcoholisch drankje per persoon mag kopen in Amsterdam. Deze regel geldt van zes uur ‘s ochtends en middernacht op 27 april. Tijdens Koningsnacht is deze regeling nog niet van toepassing.

Strenge regels

Alsof dat nog niet voldoende is, zijn de regels nog een graadje strenger in stadsdeel Centrum. Zo mogen er bijvoorbeeld geen koude biertjes of andere alcoholische drankjes meer verkocht worden en ook niet buiten op straat uitgedeeld worden.

Drank op straat 

Als je op de dag zelf gezellig wat drankjes wil doen met vrienden bij jou thuis, kun je alle drank dus al beter voor Koningsdag in huis hebben gehaald. Anders zul je geheid voor een teleurstelling komen te staan. De gemeente adviseert ook om, wanneer je de straat op gaat, niet met meer dan één drankje per persoon te lopen. Ook als dit van huis meegebrachte drankjes zijn. Voor degenen die denken deze regel te kunnen omzeilen, hebben we ook slecht nieuws. Daarnaast meldt de gemeente namelijk: "Een thuistap of six pack gelden als meer dan één". Streng, hoor.

Aangepaste dienstregeling

Dankzij alle feestjes en markten wordt er een grote drukte verwacht. Het openbaar vervoer rijdt daarom met een aangepaste dienstregeling, die GVB binnenkort bekend maakt.