Dit is de weersvoorspelling voor Koningsdag

48130940 bsr agency 1 1
Het is weer bijna zover: de oranje pakken kunnen uit de kast worden getrokken en het land gaat weer uit zijn voegen barsten van marktjes, straatmuzikanten en feestjes. Één belangrijk detail dat daar bij komt kijken zal wel het weer zijn. En hoe is dat voorspeld voor Koningsdag 2024?

Lentedip

De tweede helft van april is begonnen met een lentedip. Regenbuien en een temperatuur van rond de 11 graden is niet hoe we de verjaardag van onze Willem het liefst willen vieren. Maar niet getreurd: volgens de weersverwachting gaat het hoogstwaarschijnlijk droger en zonniger worden aan het einde van de maand.
Uit de oude doos: interview met de Prinsen

Erg onzeker

“Eind april neemt de kans op een zonniger en droger weertype verder toe, maar hoe warm het daarbij wordt is erg onzeker”, meldt Weeronline. De weermodellen zijn er nog niet uit wat de temperatuur gaat doen op 27 april. Volgens het weerbureau zijn er berekeningen die op Koningsdag een temperatuur tussen de 15 en 18 graden laten zien, maar andere berekeningen komen uit op nog geen 10 graden. Eén voordeel: het lijkt wel droog te blijven en de zon laat zich waarschijnlijk zien.

Emmen

De lentejassen zullen er dus waarschijnlijk nog wel aan te pas moeten komen, maar de paraplu's kunnen hopelijk thuis gelaten worden. De Koning zelf woont dit jaar met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke familie de viering bij in Emmen in de provincie Drenthe.
Psst. Regel alvast een koningsdag-outfit in de RUMAG SHOP.