Matthijs van Nieuwkerk volledig kapot na overlijden hond

screenshot 2024 04 17 at 155415
Het heeft Matthijs van Nieuwkerk niet meegezeten de laatste tijd. De presentator zou deze dagen debuteren met een nieuw programma bij RTL, maar door beschuldigingen van ‘fysiek wangedrag’ werd het programma op het laatste moment ingetrokken. Nu is er nog een ander noodlot toegeslagen: zijn therapeutische hond Mick is verongelukt.

Onder vuur

Matthijs van Nieuwkerk lag al onder vuur vanwege ontoelaatbaar gedrag tijdens zijn run bij De Wereld Draait Door. BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler gooide nog even olie op het vuur door te beweren dat de presentator ook fysiek en seksueel ongewenst gedrag vertoonde. Volgens Jan Slagter was dit een ordinaire wraakactie: "Het was een vooropgezet plan met maar één doel: hem nooit meer op televisie laten terugkeren. Hij lag al in de hoek, zij gaf hem een extra trap na.”

Treinongeluk

Weekblad Story brengt nu naar buiten dat de situatie nog een graadje verergerd is voor Matthijs. Zijn hond Mick, die liefkozend vernoemd is naar Rolling Stones zanger Mick Jagger, is verongelukt. Hij kwam in de buurt van Matthijs’ huis onder een voortrazende trein terecht.

Bang voor honden

Matthijs had de hond een tijdje geleden genomen op advies van zijn huisarts. In een interview zei hij: „Moet je voorstellen. Ik, een hond. Terwijl ik hartstikke bang ben voor honden. Maar we zijn stapelgek op hem.” Hij vertelt hoe de huisarts hem dit aanraadde. „Die had ik na die eerste dagen gebeld, ik zei, ik heb uw hulp nodig. Ze kwam langs en zei: waarom hebben jullie eigenlijk geen hond? Je hebt er ruimte genoeg voor, hier. En dan móét je wel naar buiten.”

Volledig kapot

Volgens Story is van Nieuwkerk volledig kapot na het overlijden van zijn trouwe viervoeter. Hopelijk komt hij er snel weer bovenop.