Máxima is NIET blij met deze scène in Videoland-serie

40903341 bsr agency 1
Laatst vroegen we ons al af of Koningin Máxima de nieuwe Videoland serie zou bekijken die over haar levensverhaal gaat. Dit blijkt van niet, maar we horen nu van bronnen dat de Koningin wel érg ongemakkelijk werd toen ze hoorde over sommige scènes.

'Te druk'

Volgens Máxima zelf had ze het 'te druk' gehad om naar de hitserie te kijken. Alhoewel het antwoord van Máxima redelijk neutraal was, spreekt Willem-Alexander zich iets feller uit tegen de serie. "Nee, ik heb het nog niet gezien", zei de Koning tegen Shownieuws. "Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan de onjuistheden om het mooie van het product te zien." Hij vervolgde: "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn."

Ongeloof

Delfina Chaves en Martijn Lakemeier, die het koningspaar in de serie spelen, geloven er maar niks van dat Máxima en Willem niet zouden kijken. "Als ze een serie over jou zouden maken, dan zou je dat ongemakkelijk vinden, maar je zou wel kijken”, vertelde Martijn eerder aan RTL Boulevard. Hier was Delfina het mee eens. "Ik zou elke avond op de hoogte zijn. Maar publiekelijk zou ik zeggen: natuurlijk ga ik er niet naar kijken.”

Ongemakkelijk

Wel zei Delfina te begrijpen dat het voor Máxima ongemakkelijk kan zijn om ernaar te kijken. "Ik kan echt begrijpen dat als ze een serie over mijn leven maken, dat ik me ongemakkelijk zou voelen. Het zou raar zijn, denk ik.” Hier doelt ze waarschijnlijk op sommige scènes die erg intiem waren, en die wij ook liever niet nagespeeld zouden zien van onszelf.

Intiem moment

Via-via horen we dat dit inderdaad het geval zou zijn. "Volgens bronnen uitte Máxima haar ongemak vooral over een scène waarin de koning en zijzelf op een intiem moment onder de dekens te zien zijn”, schrijft Cienradios. "Deze weergave van de privémomenten van het koninklijk paar werd door de koninklijke familie als opgepast beschouwd, vooral voor de prinsessen.”

De serie

Het eerste seizoen van de serie richt zich vooral op het liefdesverhaal tussen Máxima en onze eigen echte Willem, maar het volgende seizoen gaat verder met de rest van haar leven in het Nederlands Koninklijk huis:"Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien".