Hierom kijkt Koning Willem-Alexander niet naar serie Máxima

editorial landscape
Eerder vandaag schreven we al een artikel over Koningin Máxima die aangaf nog geen tijd te hebben gehad voor een filmavondje op de bank terwijl ze zichzelf op het grote scherm bewondert.

Geen tijd

Toen Máxima dinsdag een bezoekje bracht aan museum Schoenenkwartier in Waalwijk, werd haar gevraagd of ze de mateloos populaire Videoland serie over haar eigen leven al had gezien. Helaas was daarop het antwoord dat de vorstin hier 'geen tijd voor heeft gehad'. 

'Zou me ergeren'

Alhoewel het antwoord van Máxima redelijk neutraal is, spreekt Willem-Alexander zich iets feller uit tegen de serie. "Nee, ik heb het nog niet gezien", zegt de Koning tegen Shownieuws. "Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan de onjuistheden om het mooie van het product te zien." Misschien had onze Willem dan toch moeten meehelpen aan de productie om een zo accuraat mogelijk verhaal neer te zetten? Hij vervolgt: "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn."  Als klap op de vuurpijl loopt hij frappant weg van de camera's. 

Bekijk het interview hier: 

De serie

Het eerste seizoen van de serie richt zich vooral op het liefdesverhaal tussen Máxima en onze eigen echte Willem, maar het volgende seizoen gaat verder met de rest van haar leven in het Nederlands Koninklijk huis: "Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien".