Ilse DeLange doet boekje open over breuk met Waylon

anp 369880220
Samen schitterden Ilse de Lange en Waylon in hun songfestival, maar helaas gingen ze met een ruzie uit elkaar. Ze vertelt aan LINDA. waarom ze uit elkaar zijn gegaan en wat voor het maar al te treurige einde van The Common Linnets heeft gezorgd.
Ilse DeLange heeft recentelijk een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Tainted’ en toevallig gaat dat album ook over allerlei soorten breuken. Of het nu om liefde, vriendschap of een werkrelatie gaat. En nu even ingezoomd op die laatste: Waylon en Ilse deden allebei mee aan het Eurovisiesongfestival in 2014 (we weten het, voelt als gister). Samen vormden ze The Common Linnets en zo common waren ze blijkbaar niet: ze schopten het tot de finale en eindigden op de tweede plek. Van het succes hebben ze niet lang genoten, want niet te lang na het songfestival ging het duo uit elkaar.

Onenigheid

“Door ons succes tijdens het songfestival, kwamen er heel veel kansen op ons af”, vertelt Ilse. Daardoor ontstond volgens haar onenigheid. “Waylon wilde dat op een manier aanpakken die volgens mij niet kon, dus heb ik gezegd: ‘Ik ga toch op die trein springen. Doe mee of niet, maar ik spring erop.’” Ilse had zelf al geprobeerd internationale hitjes te scoren in Amerika en Duitsland, maar dat bleek moeilijker te zijn dan gedacht. Juist daarom wist ze hoe zeldzaam de kans was die ze destijds kregen.

Succes

Waylon trok een ander plan. “Toen hij niet mee wilde, dacht ik: dan zien we wel wat er overblijft aan kruimels”, vertelt Ilse. En of er kruimels waren overgebleven: Ilse besloot op tour te gaan met de songwriters die het songfestival nummer ‘Calm After The Storm’ hebben geschreven in Duitsland. Dat ging haar goed af: “Inmiddels zijn we tien jaar verder en nog steeds succesvol in Duitsland. Er bleken meer dan genoeg kruimels.”
Even een throwbackje naar dit fantastische nummer:
Beeld: ANP