Dit zegt de advocaat van Marco Borsato over beslissing van vervolging

marco borsato 721x436 1
Marco Borsato , bekend als zanger en voormalig jurylid van The Voice of Holland, zit in een spannende tijd. Het Openbaar Ministerie (OM) zal namelijk binnenkort beslissen of hij voor een ernstig vergrijp voor de rechter moet verschijnen. Carry Knoops, zijn advocaat, verwacht dat dit besluit snel zal vallen.

Onderzoek Marco Borsato

Het OM is al bijna twee jaar bezig met een onderzoek naar Marco Borsato. Volgens Carry Knoops, de advocaat die Marco verdedigt, is dit onderzoek bijna afgerond. Ze legt uit dat het onderzoek complex is en daarom veel tijd kost. "Het is een grijze zaak; het is niet simpelweg goed of slecht," zegt Knoops. Ze heeft zelf ook aanvullend onderzoek gedaan en deze informatie met het OM gedeeld.

Oordelen Marco Borsato

Wat de laatste twee jaar ook is opgevallen, is dat veel mensen al een mening hebben gevormd over Marco, zelfs voordat het OM een besluit heeft genomen. Carry Knoops vindt dit een kwalijke zaak. Ze spreekt haar ongenoegen uit over het feit dat haar cliënt al publiekelijk wordt veroordeeld. "Zijn standbeeld is al uit Madame Tussauds verwijderd en zijn muziek wordt niet meer gedraaid. Dat is middeleeuws," aldus Knoops.

Onderzoek kan alle kanten op

Carry Knoops benadrukt dat de situatie gecompliceerd is en dat het daarom onmogelijk is om nu al te zeggen wat de uitkomst zal zijn. "Het kan alle kanten op," zegt de advocaat. Ze betreurt het dan ook dat er al zoveel oordelen zijn geveld over Marco Borsato voordat het onderzoek compleet is.

↡ Bekijk hier de video ↡