Dit zegt Twitter over winnares miss-verkiezing: ‘’Is geen haat, we geven onze grens aan!’’

schermafbeelding 2023 07 11 om 160437
Afgelopen weekend hebben we gezien hoe Rikkie Kollé verkozen is tot Miss Nederland. Zij is hiermee de eerste transvrouw die deze titel haalt en daarover hebben de Nederlandse Twitteraars veel te zeggen.

Miss-verkiezing

Rikkie Kollé, een 22-jarige transgender vrouw, heeft de titel Miss Nederland 2023, waarmee ze de eerste transgender is die deze eer behaalt. Misschien ken je haar al van het programma Holland’s Next Top Model. Zij deed in 2018 mee en bereikte zelfs de finale. Volgens de jury van Miss Nederland heeft het model de hele show gestraald en de meeste vooruitgang getoond. Zij vertrouwen op het sterke verhaal en duidelijke missie die Rikkie heeft.

Twitter

Hoewel de jury erg enthousiast was over de winnares, zijn de twitteraars dat wat minder. Zo vinden zij dat het niet eerlijk is dat een transvrouw de miss-verkiezing heeft gewonnen en delen hun meningen onder #ikbeneenvrouw. ‘’Een vrouw is meer dan een jurk aantrekken... wij bloeden elke maand, worden zwanger en baren kinderen..wij hebben inherente kwaliteiten die mannen niet hebben.. NET zoals een man kwaliteiten heeft die vrouwen niet hebben..dat moet erkend blijven!’’ schrijft iemand op Twitter.

Een vrouw is meer dan een jurk aantrekken.. wij bloeden elke maand.. wij worden zwanger en baren kinderen.. wij hebben inherente kwaliteiten die mannen niet hebben.. NET zoals een man kwaliteiten heeft die vrouwen niet hebben.. dat moet erkend blijven! En ja.. #ikbeneenvrouw

Image
2.5K
Reply

Rikkie Kollé reageert

Op Instagram plaatst Miss-Nederland dat zij naast de lieve reacties, ook veel minder leuke reacties haar kant op komen. Ze vertelt dat ze het niet anders had verwacht, maar het haar toch pijn doet. ‘’Ik krijg namelijk haatreacties om wie ik durf te zijn, omdat ik trans vrouw ben, en dat is niet oké’’, schrijft ze bij haar foto. Ondanks haar verdriet hierover, geeft het Rikkie ook kracht om door te gaan. Ze schrijft dat ze dit al langer mee maakt en daar altijd boven probeert te staan.