Duizenden mensen in Amsterdam bijeengekomen voor Palestina

schermafbeelding 2023 10 16 om 114957
Op een zonnige dag in Amsterdam verzamelden zich meer dan 10.000 mensen voor een pro-Palestina-demonstratie, zo meldt de gemeente. Rond 15:00 uur raakte de Dam overvol, wat tijdelijke problemen opleverde voor het tramverkeer in het gebied.

Palestina demonstratie in Amsterdam

De demonstratie vond gisteren plaats op de Dam en begon om 14:00 uur, waar sprekers vanaf een podium hun toespraken hielden. Boven Amsterdam vlogen vliegtuigjes met banners waarop teksten stonden als ''Make falafel not war'' (Maak falafel, geen oorlog) en ''Love hummus not hamas'' (Houd van hummus, niet van Hamas). Mensen zoals Ragim uit Den Bosch deelden hun gedachten met de NOS en uitten hun zorgen over de situatie in het Midden-Oosten. Ragim benadrukte de ernst van wat er gaande is en sprak zijn verwondering uit dat geschiedenis zich lijkt te herhalen, waarbij hij verwees naar de Tweede Wereldoorlog en de huidige conflicten in het Midden-Oosten. Hij benadrukte dat het lijkt alsof we niet leren van de lessen uit het verleden.

Palestina demonstratie: verboden of toegestaan?

In tegenstelling tot sommige andere Europese steden zoals Frankrijk, Berlijn en Wenen, waar pro-Palestijnse demonstraties deze week werden verboden. Heeft de gemeente Amsterdam ervoor gekozen om deze bijeenkomst toe te staan. De reden hierachter is het ondersteunen van de vrijheid van meningsuiting. Echter, als voorwaarde moeten de organisatoren hun eigen beveiligingsteam hebben om in te grijpen als mensen zich niet aan de regels houden.
Deze demonstratie weerspiegelt de diverse meningen en standpunten over het Midden-Oostenconflict. Het laat zien hoe belangrijk het is dat mensen de ruimte krijgen om hun stem te laten horen. Mits dit op een vreedzame en georganiseerde manier gebeurt.

↡ Bekijk hier de video ↡