Ewout Genemans reageert op geschrokken kijker Bureau Rotterdam

schermafbeelding 2023 10 11 om 143520
Na een schokkende uitzending van 'Bureau Rotterdam' waarin een tragisch hondenincident te zien was, hebben veel kijkers hun ongenoegen geuit. Presentator Ewout Genemans reageert op de bezorgdheid.

Geschrokken kijkers

De recente aflevering van 'Bureau Rotterdam' toonde een fragment waarin een grote, agressieve hond een kleiner hondje aanviel met dodelijke afloop. Dit beeld heeft veel kijkers diep geraakt. Sommigen waren zo geschokt dat ze pleitten voor een waarschuwing vooraf, zodat ze konden kiezen om wel of niet te kijken. Vooral mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt, voelden heftige emoties. Er waren zelfs kijkers die aangaven daarna moeilijk te kunnen slapen.

Ewout Genemans over reacties

Ewout Genemans besloot om te reageren op de reacties van de kijkers. Op Instagram deelde hij een video waarin hij de zorgen van de kijkers erkende. In de video maakte hij bekend dat veel mensen graag een steunkaartje wilden sturen naar de eigenaar van het kleine hondje. Hij deelde ook het adres van de politie Rotterdam, waar mensen hun medeleven konden tonen. Ewout gaf toe dat het fragment heftig was en begreep de reacties volledig. Hij legde uit dat ze in het programma de politie volgen en alles laten zien wat de politie meemaakt, ook de minder prettige gebeurtenissen.

Maatregelen Ewout Genemans en 'Bureau Rotterdam'

Na de heftige reacties heeft het team van 'Bureau Rotterdam' besloten om voortaan maatregelen te nemen. Als er in de toekomst beelden met dierenleed worden getoond, zal er van tevoren een waarschuwing worden gegeven. Op deze manier kunnen kijkers zelf kiezen of ze deze beelden wel of niet willen zien.

↡ Bekijk hier de video ↡