"Ex on the Beach-deelnemer bedreigde Rijk Hofman"

schermafbeelding 2023 06 23 om 130734
In een recent uitgezonden aflevering van zijn podcast 'BROERS', onthult Rijk Hofman, 26 jaar oud, een zorgwekkend incident met de 32-jarige Jorden, die bekendheid verwierf als deelnemer aan 'Ex on the Beach'. Volgens Rijk zou Jorden hem hebben bedreigd tijdens een gezamenlijk avondje uit. Ter verdediging, heeft Jorden zijn versie van de gebeurtenissen gedeeld in het populaire programma Realitea.

Privébericht

Het verhaal begint werkelijk wanneer Jorden te gast is bij een podcast van Nynke Nijman, waar hij enkele nogal... ongewone beweringen doet, zoals de opmerking dat een vrouw in 'waarde daalt' naarmate ze meer seksuele partners heeft gehad. Hierop reageert Rijk in zijn podcast, iets waar Jorden geen problemen mee heeft. "Hij mag dat doen, maar ik heb hem duidelijk gemaakt via een privébericht: als je over mij wilt posten en me in diskrediet wilt brengen, dan moet je wel de hele podcast beluisteren," deelt hij in Realitea. "Je zult dan horen dat de dingen wat genuanceerder liggen en er nog andere punten worden besproken."
rijk h0fman

Handen schudden

Daarnaast vertelt Jorden via Instagram aan Rijk dat hij een 'straatjongen' is en dat, mochten ze elkaar eens tegen het lijf lopen in Amsterdam, hij het zeker ter sprake zal brengen. Niet lang daarna ontmoeten ze elkaar tijdens een avondje uit. "Hij doet het nu voorkomen alsof hij niet geïntimideerd was, maar ik heb hem duidelijk en onomwonden gezegd: 'Ik wil geen nonsens meer van je zien op social media, het gaat erom dat je brutaal bent en bijdehand doet.'", zegt Jorden. Volgens hem begint Rijk op dat moment te beven en stelt hij voor om de hand te schudden. "Ik heb hem laten weten dat hij een lafaard is en niets voorstelt."

Reactie van Rijk

Aan de andere kant presenteert Rijk een heel ander perspectief in zijn eigen podcast. Op een gekscherende toon legt hij uit dat hij aanvankelijk dacht dat Jorden kwaad op hem was omdat hij een video over hem had gemaakt. Rijk beweert dan ook 'al jaren op dit moment te hebben gewacht' en besluit daarom naar Jorden toe te gaan om de zaken uit te praten. "Het zou niet eerlijk zijn als ik over iemand praat en grappen maak in mijn video, en hem dan niet laat reageren als hij een gesprek met mij wil voeren." Echter, eenmaal in het bijzijn van Jorden, is deze volgens Rijk 'wat agressiever' dan hij had verwacht. "Hij heeft me bedreigd met elke bedreiging die je je maar kan bedenken," vervolgt hij. "Hij was er volledig van overtuigd dat ik bang was, dat was wel enigszins treurig."

↡ Bekijk hier de video ↡