Geert Wilders emotioneel na overlijden moeder: 'Ik mis haar nu al'

23671350 bsr agency 1
Verdrietig nieuws vanuit Limburgse hoek: de moeder van Geert Wilders is dit weekend overleden. Dat meldt de PVV-leider op X/Twitter.

Overlijden

De post van Geert verscheen een paar uur na een bericht van zijn broer Paul. Deze schreef: "Gisteren overleed onze moeder in het bijzijn van alle kinderen. Hij en ik omhelsden elkaar - broers blijven broers, ondanks de overduidelijke verschillende opvattingen.” In 2004 noemde Wilders zijn moeder in een interview met Trouw nog "zo’n goede, lieve schat".  Hij vertelde destijds: "Ik zou haar vaker moeten opzoeken, maar ja, dat werk he? Ik heb het gewoon te druk, maar ze steunt mij wel.”

Negatieve reacties

De politicus bedankt op X/Twitter iedereen die hem condoleances heeft gestuurd. Het is algemeen bekend dat Geert niet de beste band heeft met zijn broer, maar toch neemt deze het voor hem op. Op het platform laat hij weten niet gediend te zijn van negatieve reacties richting Geert. Dit omdat deze gisteren liet weten aangifte te gaan doen tegen GL-PvdA-leider Frans Timmermans.

Aangifte

Timmermans vertelde op een gezamenlijk ledencongres van PvdA en GroenLinks: "Mensen, onze taak is helder. Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt." Wilders interpreteerde dat als een bedreiging. "Niets nalaten? Niets? Dus ook geen geweld?", schreef hij op X, gevolgd door: "Ik ga aangifte doen". Volgens Paul werd deze uitspraak van zijn broer beïnvloed door het overlijden van hun moeder. De oorzaak van haar overlijden is nog niet bekend.