Is de beer in de Chinese dierentuin eigenlijk een mens? Expert geeft duidelijkheid!

beermens 1
Een vreemd gerucht doet de ronde over een dierentuin in Oost-China, de Hangzhou Zoo. Volgens bezoekers zou de beer in de dierentuin eigenlijk een mens zijn verkleed als beer. Dit gerucht wordt gevoed door video's op sociale media waarin de beer rechtop staat en bewegingen maakt die menselijk lijkt.

Beer als mens

De video's die rondgaan tonen een beer in China met slanke poten die rechtop staat en bewegingen maakt die doen denken aan menselijke gebaren. De Hangzhou Zoo heeft echter alle geruchten ontkend en een verklaring uitgebracht, die naar verluidt geschreven is vanuit het perspectief van een beer genaamd Angela, volgens de Britse krant The Guardian. Het statement benadrukt dat Maleise beren, die klein van stuk zijn, een ander gedrag vertonen dan grotere beer soorten.

Duidelijkheid

Een verzorger van Maleise beren in Burgers' Zoo, stelt dat wat we zien gewoon een normale Maleise beer is. Deze beer soort heeft een ander gedrag dan andere beren. Ze staan vaak op hun achterpoten om bijvoorbeeld fruit van bomen te plukken, of wanneer ze nieuwsgierig zijn en iets willen zien.
Er is ook een audiofragment verspreid waarin vermoedelijk een woordvoerder van de dierentuin zegt dat een mens in een berenpak de extreme hitte in de regio, waar het momenteel ongeveer 40 graden is, niet zou kunnen verdragen.

Extra huid

Volgens Giesen is het overtuigende bewijs het moment waarop de beer in China in de video gaat zitten: "Die draai die hij maakt, dat doen Maleise beren gewoon." Over de plooien rond de billen van de beer, die zouden wijzen op een berenpak, zegt Giesen: "Hij is waarschijnlijk wat dikker geweest." Dus de extra huid dat te zien is wanneer de beer gaat staan, is gewoon een gevolg van zijn vorige omvang.

↡ Bekijk hier de video ↡