Klanten klagen Burger King aan vanwege te kleine whoppers

schermafbeelding 2023 08 30 om 150917
Burger King moet in de Verenigde Staten naar de rechter , omdat een groep klanten vindt dat de hamburgers kleiner zijn dan in de reclames wordt gezegd. Deze klanten zijn zo boos dat ze samen een rechtszaak zijn begonnen.

Klachten tegen Burger King

Deze groep klanten zegt dat de Whopper, de beroemde hamburger van Burger King, niet zo groot is als in de reclames wordt beweerd. Ze zeggen dat de hamburger in de advertenties wel 35 procent groter lijkt dan hij in het echt is. In de reclames zie je het vlees en de saus aan alle kanten van het broodje afhangen. Maar in het echt is dat niet zo, zegt de groep. Ze zijn hier zo boos over dat ze al een jaar geleden een klacht hebben ingediend. Nu heeft een rechter besloten dat een jury moet gaan bekijken of de klanten gelijk hebben.

Reactie Burger King

Burger King zegt dat deze mensen het mis hebben. Ze vertelden aan de BBC dat hun hamburgers er niet precies zo uit hoeven te zien als op de foto's. De rechter heeft nu gezegd dat een jury moet beslissen wat 'normale mensen' hiervan vinden. Is het jou weleens opgevallen?

Andere fastfoodketens ook de sjaak

Het is niet alleen Burger King die dit probleem heeft. Ook andere grote fastfoodketens in Amerika, zoals McDonald's, Wendy's en Taco Bell, moeten zich verdedigen in de rechter. Zij worden ook beschuldigd van het verkopen van snacks die kleiner zijn dan in de reclames wordt gezegd. Het is dus erg spannend! Zal de jury de kant van de klanten gelijk geven of van de fastfoodketens. Wat denk jij?

↡ Bekijk hier de video ↡