LEKKER: Tony’s Chocolonely komt met nieuwe chocolade

26f448a163ebe57d5d923afe600ef84b
Tony's Chocolonely, bekend om hun inzet voor eerlijke chocolade, breidt hun assortiment uit met een nieuw product: Lil’Bits. Deze kleine chocoladeballetjes zijn niet zomaar een nieuwe snack; ze hebben een groter doel. Tony's wil laten zien dat je ook in het segment van kleine chocoladesnacks 100% slaafvrije chocolade kunt maken.

Eerlijke chocolade van Tony's Chocolonely

Tony's is al jaren bezig om de chocolade-industrie
eerlijker te maken. De nieuwe Lil’Bits passen perfect in deze missie. Voor deze snacks worden cacaobonen gebruikt waarvoor boeren een eerlijk loon krijgen. Tony’s betaalt de boeren zelfs 80% meer dan wat ze normaal zouden krijgen. Door boeren een goed inkomen te bieden, wil het bedrijf op lange termijn een eind maken aan zaken als kinderarbeid en armoede. En dat lijkt al zijn vruchten af te werpen: door de samenwerking met cacaocoöperaties is het aantal kinderen dat moet werken al flink verminderd. Ook zorgt het bedrijf ervoor dat er geen bomen worden gekapt om ruimte te maken voor cacaoplantages.

Nieuwe Tony's Chocolonely

Volgens Bibianne Roetert, de marketing manager van Tony’s Chocolonely, zijn de Lil'Bits meer dan alleen een lekkere snack. Ze zijn ook een belangrijk deel van de boodschap die Tony’s wil uitdragen. "De bal ligt uiteindelijk bij ons allemaal," zegt ze. Met andere woorden, we kunnen allemaal een rol spelen in het veranderen van de chocolade-industrie, en dat begint bij het kiezen voor eerlijke producten zoals de Lil'Bits.

Waar te koop?

Vanaf de eerste week van september kun je Tony’s Lil’Bits vinden in verschillende winkels. Niet alleen bij supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn, maar ook bij luxere winkels als de Bijenkorf. En voor wie liever online shopt: ze zijn ook te koop bij online supermarkten zoals Flink en Picnic, en natuurlijk op de eigen website van Tony's. De Lil'Bits komen in vijf smaken: van melk-karamel-zeezout tot puur-sinaasappel-chocokoek.

↡ Bekijk hier de video ↡

Beeld: Tony's Chocolonely