Martin Garrix blaast opnieuw het dak eraf met flinke vuurwerkshow

img 2a892c904da6 1
DJ Martin Garrix blies gisteren voor het derde jaar op rij de buurt van zijn sokken met zijn jaarlijkse vuurwerkshow op Koningsdag. Sommige buurtbewoners genieten van het spektakel, terwijl anderen allesbehalve blij zijn met het kabaal.

Vergunning

Garrix heeft wel netjes een vergunning voor het afvuren van honderden vuurpijlen ieder jaar. Het gaat om een zogeheten 'ontbrandingstoestemming Vuurwerk' van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied namens de provincie Noord-Holland. 

Kritiek

Vorige jaren was Garrix ook al in het nieuws omdat hij de buurt terroriseerde met zijn vuurwerkshows, maar van de kritiek heeft onze beroemdheid zich kennelijk niks aangetrokken. De felle pijlen van het vuurwerk waren tot in Amstelveen, de geboorteplaats van de 27-jarige Martijn Garritsen, nog goed te zien. Op beelden is te horen dat een aantal honden in de buurt beginnen te blaffen. Het ging rond 22.30 uur ’los’ en duurde ongeveer een kwartier.

'Geluid en rotzooi'

Blijkbaar heeft de DJ ook zéker niet bespaard op kosten: er is voor meer dan een ton aan vuurwerk de lucht in geschoten voor de verjaardag van Willem. Het trok genoeg bekijks van het publiek, en meerdere mensen lieten op Social Media weten het toch wel een vette show te vinden. Andere buurtbewoners lieten voor de camera van AT5 weten minder blij te zijn met het enorme vuurwerkgeweld. "Dit is een woon-/werkwijk, geen evenementenlocatie", volgens iemand. "Leuk dat hij een feestje geeft, maar de buurt ervaart megaveel overlast. Geluid en rotzooi". 

Bescheiden stulpje

De DJ heeft het goed voor elkaar: op de zuid-as van Amsterdam heeft hij een paar jaar geleden een penthouse weten te bemachtigen voor maar liefst 3,1 miljoen euro. Zijn er in Nederland zulke dure penthouses te koop? Dat valt wel mee. Dat deze prijs van Martin, of beter gezegd Martijn, sky high loopt, is te danken aan het feit dat hij drie aangrenzende appartementen heeft gekocht voor deze prijs. Daarna heeft de DJ ze doodleuk samengevoegd tot een mega-penthouse waar de gemiddelde Nederlander alleen maar van kan dromen.