Prinses Amalia bedolven onder confettiregen (video)

screenshot 2024 04 28 at 152159
Het was gisteren eindelijk zover: het hele land kleurde oranje, muziek schalde door de straten en er werd goed afgedingd op marktkraampjes. Ook in Emmen natuurlijk, waar de koninklijke familie zich compleet presenteerde. De hele optocht verliep redelijk soepel, al werd de arme Prinses Amalia wel het slachtoffer van een heus konfettikanon.

Jaarlijkse optocht

Koning Willem-Alexander vierde gisteren alweer zijn 57-ste verjaardag. De Koninklijke familie reisde hiervoor af naar Emmen, waar ze hun jaarlijkse optocht hielden. "Koningsdag in Emmen is goed verlopen", vertelde burgemeester Eric van Oosterhout enkele uren nadat zijn gemeente de koning en zijn gezin had uitgezwaaid. "De koninklijke familie was volgens mij oprecht verwonderd over hoe mooi het hier is, hoe fijn het hier is en hoe relaxed de bevolking is", aldus Van Oosterhout.

Konfettiregen

Bij de optocht horen natuurlijk ook altijd de nodige shows en activiteiten. Wanneer er bij een optreden een enorm kanon met oranje linten afgaat, vliegen deze pal bovenop Prinses Amalia, die verwikkeld raakt in een kluwe van oranje. Gelukkig helpt zus Alexia haar uit de brand.

Bedreigingen

Amalia vertelde voor de camera voor het eerst over haar tijd in Spanje. De Prinses woonde en studeerde een jaar in Madrid wegens bedreigingen die ze in Nederland had ontvangen. "Door bepaalde omstandigheden heb ik in Madrid moeten wonen, maar ik moet eerlijk zeggen: het was een geweldige tijd, wat ook weer het leven hier enigszins mogelijk heeft kunnen maken. Ik ben ontzettend dankbaar en ik ben blij om terug te zijn. Ik heb daar iets meer mijn vrijheid kunnen vinden dan hier mogelijk was", aldus Amalia.