Minderjarige slachtoffer van livesessie Bilal Wahib spreekt zich uit bij Humberto

schermafbeelding 2023 10 25 om 162012 2
Gisteravond was een opmerkelijk moment in de Nederlandse televisiegeschiedenis, toen de jonge minderjarige jongen die in 2021 werd uitgedaagd door acteur en rapper Bilal Wahib om intieme beelden te delen op Instagram, plaatsnam aan de tafel van 'Humberto.' Het was duidelijk dat de jongen nog altijd diep geraakt was door het traumatische incident. De keuze om in een talkshow te verschijnen riep vragen op over de timing en de impact op de jongen. In dit artikel bespreken we hoe dit interview tot stand kwam en hoe het verliep.

Slachtoffer Bilal Wahib

Het slachtoffer van het incident, Leonardo, nu 15 jaar oud, ondervindt nog dagelijks de gevolgen ervan. Tijdens zijn gesprek aan de tafel bij Humberto onthulde hij dat hij nog steeds geen vrienden heeft. Tv-columnist Angela de Jong merkte op dat Leonardo tijdens het interview niet op zijn gemak leek te zijn. Zelfs Humberto Tan erkende dat Leonardo het moeilijker had dan verwacht tijdens het gesprek.

Humberto Tan en slachtoffer Leonardo

Het team achter Humberto had intensief contact met Leonardo voorafgaand aan het interview. Ze werkten wekenlang aan het voorbereiden van het gesprek, raadpleegden experts en begeleiders, en hadden zelfs Leonardo's ouders in de studio aanwezig. Ondanks alle voorbereidingen had Leonardo een onverwacht moeilijk moment tijdens het interview.
Humberto benadrukte echter dat Leonardo geen spijt heeft van zijn beslissing om zijn verhaal te delen. Na het gesprek voelde Leonardo zich opgelucht en blij dat hij zijn ervaringen had kunnen delen, net als zijn ouders. Humberto benadrukte dat hun redactie Leonardo niet had benaderd, maar dat hij contact met hen had opgenomen om zijn verhaal te vertellen.
Dit interview met Leonardo bij Humberto was een gelegenheid voor het slachtoffer om zijn stem te laten horen en zijn verhaal te delen, vergelijkbaar met hoe Bilal Wahib eerder zijn verhaal had gedeeld over zijn documentaire. Het benadrukt het belang van openhartige gesprekken over gevoelige onderwerpen en de steun die geboden kan worden aan degenen die getroffen zijn door dergelijke incidenten.

↡ Bekijk hier de video over Bilal Wahib↡