Nederlanders zijn vandaag massaal in deze outletcentra te vinden

outlet
Outletcentra voor bekende merken zijn ook op eerste paasdag open en daar maken veel mensen gebruik van. Het is is bij de outletcenters in Roermond en Roosendaal "meer dan gemiddeld druk", laat een woordvoerder weten.
"Dit zijn altijd topdagen. Mensen zien deze centra steeds meer als een dagje uit, dus ook als dagbesteding tijdens Pasen", zegt hij namens het moederbedrijf van de twee zogeheten Designer Outlet Centra.
Het druilerige weer helpt daarbij ook, omdat andere buitenactiviteiten minder aantrekkelijk zijn in de regen. "Hier kunnen mensen even schuilen in een winkel of restaurant. In plaats van eieren zoeken, gaan ze op koopjesjacht."

Extra personeel

Met het oog op de verwachte extra drukte zijn ook extra medewerkers ingeschakeld. Het gaat bijvoorbeeld om extra ondersteuning bij de parkeergelegenheden of bij de beveiliging.
In tegenstelling tot veel andere winkels zijn outletcenters open op eerste paasdag. Tweede paasdag is traditiegetrouw juist een drukke dag voor bijvoorbeeld woonwarenhuizen of tuincentra, omdat veel mensen dan een vrije maandag hebben.

Wat zijn de bekendste outletcentra in Nederland?

Nederland kent een aantal bekende outletcentra waar shoppers graag naartoe gaan voor koopjes en merkartikelen. Hier zijn enkele van de populaire outletcentra:
  1. Batavia Stad Fashion Outlet (Lelystad): Met meer dan 100 winkels voelt Batavia Stad bijna als een complete stad. Je vindt er favoriete merken zoals Michael Kors en Tommy Hilfiger.

  2. Designer Outlet Roermond (Roermond, Limburg): Dit outletcenter is een waar paradijs voor modeliefhebbers. Met meer dan 150 winkels biedt het topmerken tegen bodemprijzen. Een must-visit voor echte modefans!

  3. Alexandrium Rotterdam (Rotterdam): Jaarlijks trekt dit winkelcentrum ruim veertien miljoen bezoekers. Naast het grote Shopping Center zijn er ook een Woonmall en Megastores te vinden.

  4. CentrO Oberhausen (Duitsland): Hoewel niet in Nederland, is CentrO Oberhausen net over de grens zeer populair. Met maar liefst 220 winkels en jaarlijks meer dan 20 miljoen bezoekers, is dit het grootste winkelcentrum in Duitsland.

  5. Maasmechelen Village (België): Op slechts een steenworp afstand van Nederland vind je Maasmechelen Village. Hier kun je in 100 outletwinkels wereldmerken met kortingen tot wel 60% scoren.

  6. De Bazaar (Beverwijk): Hoewel De Bazaar niet alleen mode verkoopt, is het een interessante plek om te shoppen. Je vindt er veel meer dan alleen kleding, maar ook mode tegen gunstige prijzen.

  7. FOC Ochtrup (Duitsland): FOC Ochtrup biedt een breed scala aan outletwinkels in Ochtrup, Duitsland.
© ANP/RUMAG