Nederlandse meiden beleefden hell vakantie na verblijf in B&B van Joy

schermafbeelding 2023 08 23 om 135647
Joy van Swieten, bekend van het RTL4-programma B&B Vol Liefde, lijkt op het scherm een sprookjesleven te leiden in zijn Spaanse bed and breakfast. Maar buiten de camera's om speelt er een heel ander verhaal. Een groep Nederlandse vriendinnen deelt hun ontevreden ervaring na een verblijf op Mount Joy dit vertelden ze aan Showbizznetwork
.

Slechte ervaring B&B Joy

Op 8 augustus 2022 arriveerden elf vriendinnen op de top van Mount Joy, in afwachting van hun verblijf in het luxueuze landhuis Las Golondrinas. Tot hun schrik bleek het plaatje totaal anders dan online voorgespiegeld. Het zwembad, waar ze na hun reis een verfrissende duik wilden nemen, was onbruikbaar door beschimmelend water. Kapotte ligbedden en een verstopte keuken maakten de teleurstelling compleet.
Joy, die hun klachten kwam bekijken, bood hen een deel van hun aanbetaling van 3538 euro terug aan. Hij beloofde via zijn zakenpartner Mario 3000 euro terug te betalen, met de claim dat TripAdvisor het resterende bedrag zou inhouden. Hoewel de vriendinnen ermee instemden, werd het geld niet teruggestort nadat ze Nederland weer bereikt hadden. Hun poging om dit aan de kaak te stellen door een negatieve recensie te schrijven werd beantwoord met een dreigement voor juridische stappen vanuit Mario.
bb vol liefde joy

Televisie Versus Realiteit

Terwijl de vriendinnen thuis worstelden met het gevoel van oplichting, zagen ze Joy schitteren op televisie. Zijn verschijning in B&B Vol Liefde, terwijl hij hun geld zou gebruiken voor renovaties, zorgde voor extra bitterheid. Ze konden het contrast tussen zijn televisiepersona en hun persoonlijke ervaring niet verzoenen.

Reactie Joy

In een respons aan Showbizznetwork.nl ontkende Joy de aantijgingen. Hij wees stormschade aan als de oorzaak van het vuile zwembad en beweerde dat het snel was gereinigd na het vertrek van de vriendinnen. Verder stelde Joy dat de terugbetaling gecompliceerd was omdat de boeking oorspronkelijk via de vorige eigenaren was gedaan. Hij beweert enkel Airbnb te gebruiken en zegt dat de betrokken kosten via TripAdvisor moeten worden verhaald. Joy legde ook uit dat de communicatie via Mario verliep omdat zij besloten hadden hun zakelijke samenwerking te beëindigen. Hij gaf aan niet volledig op de hoogte te zijn van hoe het klantcontact daarna verder was verlopen.

↡ Bekijk hier de video ↡

Beeld: Showbizznetwork