Nicol Kremers voor de rechter vanwege weigeren bloedproef

image 2023 09 18 144511
Nicol Kremers, de ex van Peter Gillis, zal eind oktober voor de politierechter moeten verschijnen wegens haar weigering om een bloedproef te ondergaan nadat ze in Waalwijk werd gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed. De 33-jarige Nicol verklaarde dat ze ‘op de vlucht’ was voor haar ex, Peter Gillis, tegen wie ze later aangifte zou doen van minstens tien gevallen van mishandeling.

Emotionele indruk

Bij haar aanhouding in Waalwijk maakte Kremers een diepe emotionele indruk op de betrokken politieagenten. Ze zou hebben uitgeroepen dat ze het liefst een einde aan haar leven wilde maken. Als gevolg daarvan werd besloten haar tijdelijk onder te brengen bij een bekende die voor haar kon zorgen.
Na een korte achtervolging werd op 6 maart de achtervolging van Nicol op verdenking van rijden onder invloed aan de kant gezet. Nicol beweerde dat ze tegen een vangrail was gereden nadat ze was afgesneden. De politie kon echter geen bewijs vinden om deze bewering te ondersteunen. Een maand eerder, in februari, was haar relatie met vakantieparkmiljonair Peter Gillis beëindigd, die jarenlang te zien was in de SBS6-realityshow “Massa is Kassa”.

Nicol mishandeld

Het AD meldt dat Kremers tijdens haar verhoor verklaarde op de vlucht te zijn geweest voor voortdurende mishandeling door Gillis. Ze gaf toe dat ze te veel had gedronken en achter het stuur was gaan zitten. Toch legde ze de schuld voor het ongeval bij Peter Gillis. Hoewel Nicol mogelijk te veel had gedronken en agenten óók vermoedden dat ze onder invloed van drugs was, weigerde ze een bloedproef. Dit leidde tot een ‘ernstige overtreding’ volgens justitie, waardoor ze in oktober voor de rechter in Breda zal moeten verschijnen.
Advocaat Sébas Diekstra, die Nicol bijstaat, bevestigt in de krant dat zij voor de rechter moet verschijnen. “Op het moment van het incident zat Nicol in een bijzonder moeilijke fase. Nadien heeft ze actief hulp gezocht en intensief aan zichzelf gewerkt.” De advocaat van het slachtoffer voegt eraan toe dat de verdediging van Nicol tijdens de zitting pas inhoudelijk zal ingaan op de aanklacht tegen haar.
Vorig jaar deed Nicole Kremers voor het eerst een boekje open over de mishandeling door haar toenmalige vriend Peter Gillis. In het nieuws kwam naar buiten dat de realityster een nacht vast zou hebben vastgezeten voor de mishandeling.

↡ Bekijk hier de video ↡