Peter van der Vorst spreekt zich uit over terugkeer The Voice of Holland op TV

image 2023 09 28 114147
Al meer dan een jaar geleden verdween The Voice of Holland van de buis. Peter van der Vorst ziet The Voice of Holland op korte termijn ook niet meer terugkeren op televisie. Dat zegt de programmadirecteur van RTL tegen het ANP.

Terugkeer The Voice?

Begin vorig jaar werd de toentertijd populaire talentenjacht van de buis gehaald vanwege verhalen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma. Die kwamen aan het licht in de onlineserie BOOS van BNNVARA.
Destijds werd al gemeld dat het nog niet duidelijk was wat er met het programma zou gebeuren. Ruim anderhalf jaar later zegt Peter Van der Vorst dat hij denkt dat de talentenjacht wel kan terugkeren, maar niet op korte termijn. "Wat er gebeurd is staat los van het format, dat nog altijd ijzersterk is. Dat hebben we ook altijd gezegd. Het ligt niet aan het programma, maar aan wat er daar omheen gebeurd is."
image 2023 09 28 114147
image 2023 09 28 114159

Openbaar Ministerie

In maart werd bekend dat het Openbaar Ministerie voormalig coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen vervolgt voor meerdere zedenzaken rond The Voice of Holland. Het onderzoek naar oud-coach Marco Borsato werd geseponeerd. Woensdag werd bekend dat de zanger wel wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarige, maar deze zaak staat los van het programma.

↡ Bekijk hier de video ↡