Advocaat: Joost Klein ontkent elk strafbaar feit

64926123 bsr agency 1
Het is alweer een week geleden dat Joost Klein gediskwalificeerd werd van het Eurovisie Songfestival, en blijkbaar is de zanger toch nog niet helemaal hersteld van alle commotie. Volgens zijn advocaat, Jan-Åke Fält, ontkent hij dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten en voelt hij zich verdrietig. 

Rechtbank

De Europapa-zanger moet zich mogelijk begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Mälmo voor het voorval tijdens het songfestival vorige week. Klein's advocaat vertelt dat Joost de camera van een fotograaf wegduwde, maar dat de artiest ontkent deze persoon te hebben bedreigd. Volgens de advocaat is de politie nog bezig met het onderzoek. "We hebben het dossier ontvangen en kunnen nu zelf nog getuigen aandragen voor verhoor. Of we dat doen, moet ik met mijn cliënt bespreken”, zegt Fält.

Verdrietig

De zanger voelt zich ‘verdrietig’ door de hele situatie rond het songfestival, vertelt de advocaat. "Hij voelt zich natuurlijk volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival.”

Voorlopige procesdatum

Er is volgens Fält een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni. "Maar het is nog allerminst zeker dat hij ook daadwerkelijk moet voorkomen. Hij is niet officieel aangeklaagd. Die beslissing moet het Openbaar Ministerie nog nemen als het onderzoek volledig is afgerond. Ik weet zeker dat als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd.” Klein is zelf op 11 mei al verhoord en hij mag gaan en staan waar hij wil, bevestigt zijn advocaat. "Er zijn aan hem geen restricties opgelegd.”