Omstanders incident Joost Klein onthullen wat er werkelijk is gebeurd

joost klein gediskwalificeerd
Alhoewel de AVROTROS het in eerste instantie deed lijken alsof Joost Klein enkel gediskwalificeerd werd van het Eurovisie Songfestival jegens een 'dreigende beweging' richting een cameravrouw, hoorden we van de Zweedse media heel wat anders. De zanger zou zelfs de hele camera gesloopt hebben. Omstanders van het incident vertellen nu hun kant van het verhaal.

Cameravrouw

Het verhaal gaat dat Joost niet gefilmd mag worden na zijn optredens, omdat de afsluiting van zijn nummer erg emotioneel is. Hier hield een van de cameravrouwen geen rekening mee, waarna de zanger erg overstuur werd. Volgens AVROTROS: "Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan. Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom. moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt."

Spijt

De Zweedse krant Aftonbladet zegt dat Joost de waarheid heeft opgebiecht bij de politie tijdens de verhoring. Omdat hij overstuur werd door alle fotografen die om hem heen cirkelden, hief hij zijn vuist op naar de camera. Daarbij zou hij de cameravrouw per ongeluk hebben geraakt en haar camera hebben beschadigd. Direct hierna zou Joost enorm veel berouw hebben getoond achter de schermen: “Het spijt me, het spijt me…” Hij was zelf ook geschrokken van zijn reactie, zo meldt de krant. “Dat had niet mogen gebeuren'' citeren ze zijn woorden. Maar welke versie van het verhaal de waarheid is, is nog niet helemaal duidelijk.

Vervolging

Ondanks de vervolging van Joost nog in de lucht hangt, mocht hij gelukkig wel terug naar Nederland vliegen vanuit Zweden. AVROTROS reageert niet inhoudelijk op het nieuws rondom Joost: "We wachten nu eerst de uitkomst van het onderzoek van de Zweedse justitie af. Pas daarna kunnen we weer een update geven", aldus een woordvoerder.