Ongeloof over verwende zussen in Steenrijk, Staatarm: 'Zeurpieten'

scherm afbeelding 2024 05 15 om 214455 transformed
In de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm ruilen de Belgische zussen Kateryna en Alisa en alleenstaande moeder Saskia en dochter Luna van leven. De kijkers thuis konden hun ogen niet geloven toen ze zagen hoe de twee zussen omgingen met de situatie.

Groot contrast

Kateryna en Alisa runnen samen een bedrijf in de beauty-business. Kateryna heeft haar eigen salon voor permanente make-up in Belgi毛 en Alisa specialiseert zich in Dubai in botox en fillers. Dat brengt aardig wat geld op, en de twee genieten dan ook volop van veel feestjes en shoppen. Een groot contrast met het leven van moeder Saskia en dochter Luna: zij wonen samen met hulphond Cyiara in een flat in Hoogeveen en moeten rondkomen van een bijstandsuitkering.

Honderden euro's

Met het kleine bedrag dat overblijft van hun uitkering, nadat de vaste lasten zijn betaald, is het lastig voor Saskia om elke dag een maaltijd op tafel te zetten. Twee dagen per week bestaat hun avondeten dan ook uit boterhammen. Dat ze 2000 euro krijgen om te besteden in het programma is dan ook een enorm cadeau. "Dit is gewoon meer dan een half jaar eten en drinken voor ons", zegt Saskia emotioneel. Luna zou alles meteen willen uitgeven aan kleding. En dat doen ze dan ook. Het gezin gaat meteen naar de kledingwinkel, waar ze voor honderden euro's aan kleding kopen. Geen merkkleding, want met al dat geld "kun je een hele kast vullen met spullen van de Primark".

Leeghoofdig

De kijkers vallen gelijk over de twee Belgische zussen, die volgens hun 'leeghoofdig' overkomen. Ook vinden mensen het bizar dat de twee niet eens weten wat een voedselbank is. Toch geven sommigen de zusjes ook gelijk dat ze klagen over het huis waar ze in zijn terechtgekomen. Saskia houdt namelijk wel van een sigaretje hier en daar, en dat is dus ook door het gehele stulpje te ruiken, samen met de geur van meerdere huisdieren die overal hun haren hebben achtergelaten.