Joost Klein geeft zondag voor het eerst optreden na songfestival

joost klein optreden terugkijken
Joost Klein is weer terug in het land nadat hij gediskwalificeerd werd van het Eurovisie Songfestival toen hij 'per ongeluk' de camera van een cameravrouw sloopte. Betekent dit dat de zanger op muzikaal gebied stil blijft? Zeker niet! Zijn optreden bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting gewoon door.

'Verwachten spektakel'

Een woordvoerder van het festival liet dit woensdag weten aan het ANP. Het wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. "We zijn druk bezig om de show voor aanstaande zondag voor te bereiden", meldt de zegsman. "We verwachten spektakel en kunnen niet wachten tot het zover is." Tickets voor het festival zijn op de website nog steeds te verkrijgen.

Vrolijk verder

Joost gaat gewoon vrolijk verder, dus. Ondertussen blijft het nog onduidelijk wat er nu precies gebeurd is tussen de zanger en de cameravrouw. Volgens AVROTROS: "Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan. Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom. moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt."

Camera beschadigd

De Zweedse krant Aftonbladet vertelde echter dat Joost de gehele waarheid heeft opgebiecht bij de politie tijdens de verhoring. Omdat hij overstuur werd door alle fotografen die om hem heen cirkelden, hief hij zijn vuist op naar de camera. Daarbij zou hij de cameravrouw per ongeluk hebben geraakt en haar camera hebben beschadigd. Direct hierna zou Joost enorm veel berouw hebben getoond achter de schermen: “Het spijt me, het spijt me…” Hij was zelf ook geschrokken van zijn reactie, zo meldt de krant. “Dat had niet mogen gebeuren'' citeren ze zijn woorden.