Maxime Meiland 'teleurgesteld' na afsluiting verkrachtingszaak

screenshot 2024 05 19 at 162238
Maxime Meiland schreef in haar biografie over een verkrachting, die zou hebben plaatsgevonden op een losbandige avond met vrienden toen ze slechts 15 jaar oud was. De verdachte is een inmiddels 29-jarige man, wiens indentiteit geheim blijft. Gisteren deed het OM uitspraak. Zij concludeerden dat het ontbreekt aan voldoende bewijs en daarom zal de vermeende verkrachter niet worden vervolgd.

'Teleurgesteld en opgelucht'

"Het is goed om te zien dat de politie en het Openbaar Ministerie gedegen onderzoek naar de zaak hebben gedaan. Dat het lastig werd om tot een haalbare vervolging te komen, was al duidelijk. Cliënte is aan de ene kant teleurgesteld, maar aan de andere kant ook opgelucht dat dit nu achter de rug is", laat slachtoffer advocaat Sébas Diekstra aan het ANP weten.

Beschuldiging

Nadat Maxime in haar boek 'Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!' de verkrachting uit de doeken deed, klaagde de verdachte haar aan wegens smaad en laster. Ook deze beschuldiging is geseponeerd. "Dat de aangifte van smaad tegen cliënte is geseponeerd, is niet minder dan logisch", vertelt Sébas, de advocaat van Maxime.

Uitspraak advocaat tegenpartij

Peter Schouten, de advocaat van de opponent laat weten: "Mijn cliënt en ik zijn sinds de aangifte van Maxime Meiland letterlijk geen dag ongerust geweest. Het lijdt voor cliënt en de getuigen die erbij waren geen twijfel dat er geen sprake was van verkrachting of enig seksueel misbruik. De vrijpartij tussen deze twee tieners was met wederzijdse instemming. Als Maxime Meiland 13 jaar geleden deze aangifte had gedaan, was dat toen al uitgekomen. Daarom is het zo kwetsend om opeens een wazige en vage beschuldiging in een boek te publiceren, geheel tegen de feiten in."