'Plaatsvervangende schaamte' bij Massa is Kassa-kijkers

editorial landscape
Het seizoen op camping Blauwe Meer wordt in sfeer afgetrapt in Massa is Kassa deze week. Op de opening verschijnen ook Mieke en Johnny met een verrassingsact, maar de kijkers thuis waren hier op z'n zachts gezegd niet érg over te spreken.

Vals duo

Er word door Peter Gillis en vriendin Wendy alles uit de kast getrokken om de opening zo succesvol mogelijk te laten verlopen, en wie maakt het feest nu minder compleet dan Johnny en Mieke? Deze shinen op het podium met meerdere verschillende Nederlandse hits. Zoon Mark Gillis blèrt gezellig mee met alle knallers, maar de kijkers thuis hebben wat meer overtuiging nodig. Op X/Twitter staat het vol met commentaar over het valse duo.

Plaatsvervangende schaamte 

"Sjonnie en Mieke, plaatsvervangende schaamte hier op de bank", schrijft iemand. En een ander: "Beyonce kan wel inpakken....Sjonnie en Mieke komen eraan." Bovendien vinden mensen het zelfs slechte reclame voor de business van de campinggigant. 

Pijnlijke oplossing

Gillis trad onlangs terug als baas van de Nederlandse Oostappen-vakantieparken. Hij raakte de horecavergunning op een aantal parken kwijt en daarom is hij tot de "pijnlijke" oplossing gekomen om afstand te doen van de Nederlandse vakantieparken. De ondernemer wil in België onder een nieuwe naam doorgaan, liet hij in een persbericht weten. 

Belastingfraude

"Voor mij is het belangrijkste dat medewerkers op mijn parken en het hoofdkantoor kunnen blijven werken", zei de kiloknaller. "En dat de loyale gasten terug kunnen blijven komen voor een betaalbare vakantie. Met pijn in het hart draag ik de exploitatie over." De vakantieparken van Gillis liggen onder een vergrootglas. Het Massa is Kassa-gezicht wordt vervolgd vanwege belastingfraude. De uitbater van diverse vakantieparken zou hebben gesjoemeld met zijn administratie en het verstrekken van informatie aan de Belastingdienst.

Illegaal

Verder gebeuren in Gillis' vakantieparken meer schimmige dingen, zo staat in andere aangiftes tegen hem. De FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, deed vijf jaar geleden al een inval bij verschillende parken van Gillis. Toen werden illegaal gehuisveste arbeidsmigranten aangetroffen.