Peter Gillis gelinkt aan beruchte drugscrimineel

screenshot 2024 01 16 110908 65a655e4ad89d
Het is ons ondertussen allen bekend dat bourgondische campingprins Peter Gillis de neus niet ophaalt voor onzuivere zaakjes. Toch blijft hij ons keer op keer weer verbazen met de omvang van zijn lugubere connecties. Janus van Wesenbeeck, de veroordeelde drugscrimineel, klapt nu namelijk in zijn biografie uit de school over de band die hij had met de campinggigant.

Gevangenisstraf

Janus verbleef ooit voor langere tijd op een van de vakantieparken van Gillis, die hem waarschuwde voor undercovers op de camping. Dit suggereert dus dat de twee best close waren. Het feest was wel maar van korte duur, aangezien Janus in 2009 op het terrein van het vakantiepark werd gearresteerd nadat twee undercoveragenten zich in zijn drugsimperium infiltreerden. Er was voldoende bewijs om hem in 2011 in hoger beroep te veroordelen tot een gevangenisstraf van maar liefst tien jaar. 

Dubieuze avonturen

Nadat van Wesenbeeck ontslagen werd uit de bajes kon hij het niet laten een biografie te schrijven over al zijn dubieuze avonturen. Volgens hem had hij het in het park van Gillis uitstekend naar zijn zin voordat hij opgepakt werd. Al was de sfeer daar zo nu en dan dusdanig vijandig dat Peter volgens Janus niet in de kantine van zijn camping durfde te komen. "Dan verstopte hij zich in het zwembad en vroeg hij of wij dat voor hem wilden oplossen", aldus Janus. 

Samenwerking met Gillis

Volgens Janus verleende Peter hem in ruil daarvoor ook enkele diensten. "Peter heeft ons ook verteld dat er undercovers op de camping waren". De reden waarom Peter zijn hulp aanbood, is volgens Janus eenvoudig te verklaren. "We hebben die man zo vaak geholpen. Nu deed hij iets voor ons terug. Het was een wederdienst. Wij mochten Gillis en hij mocht ons ook, hè?" Als Gillis echter gevraagd wordt naar deze samenwerking, wordt het meteen ontkend. "Onzin", laat de campingbaas ons weten.