Rechtszaak Thijs Römer: ‘’Ik kan me voorstellen dat ik pikante foto’s heb gestuurd‘’

schermafbeelding 2023 07 24 om 104234
Vandaag om 9:30 is de rechtszaak tegen Thijs Römer begonnen en is nog steeds aan de gang. De bekende acteur is beschuldigd van drie online zedendelicten. Zo is er bewijs dat hij jonge meiden van 14, 15 en 16 jaar jong gevraagd hebben om expliciete naaktbeelden te sturen, stuurde hij zelf pikante beelden en wordt hij veroordeeld voor het bezit van naaktfoto’s en video’s. Hij was destijds 37 jaar.

Rechtszaak

Tijdens de rechtszaak zijn twee van de drie vrouwen die aangifte tegen Thijs Römer hebben gedaan, aanwezig in de rechtszaal. De verklaring van de derde vrouw, wordt voorgelezen door een advocaat. Thijs vertelt dat hij het moeilijk vindt om erover te praten en dat hij bij de politie heeft gezegd dat hij niet over de grens is gegaan met zijn acties. Inmiddels denkt hij daar anders over en vindt hij dat hij wel de grens is over gegaan. Echter is hij wel van mening dat het niks voorstelde.

Geen herinnering aan

Bij veel vragen die aan Thijs worden gesteld, geeft hij aan dat hij er geen herinneringen aan heeft. Ook bij de politie heeft Thijs dit gehad, constateert de voorzitter. Volgens Thijs zelf komt dit door de ‘overvaltactiek’ van de politie. Die overlaadde hem met informatie die hij zich niet meteen kon herinneren. Ondanks dat hij het zich niet herinnert, weet hij wel dat hij gesprekken had over seks. ‘’Ik kan me wel herinneren dat het over seks ging, maar niet dat het moest gebeuren’’, zegt hij. Ook ontkent hij dat hij ooit een tegenprestatie (handtekening, figurantenrol) heeft beloofd voor het verkrijgen van de beelden van de jonge meiden.

Foto’s

De jonge meiden zaten met z’n vieren in een groepsapp dat ‘’douchen’’ heette. Hierin gaf hij de meiden van 14 en 15 jaar tips over hoe ze moesten masturberen. Volgens Thijs nam hij de rol als hulpverlener op door ze technische tips te geven. Hij had hier geen gevoel bij.
De slachtoffers vertellen dat een foto in lingerie niet goed genoeg was voor Thijs. Het moest een naaktfoto zijn, zegt een van de meisjes. Thijs zelf zegt niks te weten hierover. Ook de moeder van een van de meisjes vertelt dat de acteur haar een aftrekfilmpje heeft opgestuurd. Het meisje had haar moeder in vertrouwen genomen toen het gebeurde. Daarnaast leest de

Gedeeltelijke bekentenis

Römer zegt wel dat hij blind is geweest en dat hij zich daarvoor schaamt. Hij kan zich voorstellen dat de meisjes onder de indruk waren van zijn beroemdheid, maar heeft naar eigen zeggen geen druk uitgeoefend op de meisjes. ‘’Ik heb daar geen aandeel in gehad’’ zegt Thijs Römer in de rechtszaal. Hij geeft wel toe dat hij met de meiden over seks heeft gepraat. Over masturbatie, clitoris etc. Hij erkend dat hij de grens is over gegaan en dat hij er eerder mee had moeten stoppen, maar ziet niet de ernst in…

↡ Bekijk hier de video ↡