Urk!-Jannie in tranen: 'Wat een rotmokkel ben je'

editorial landscape
In de laatste aflevering van de serie Urk! aanschouwden we een emotioneel moment: Gerda maakte bekend aan haar moeder, Jannie, dat ze opnieuw in verwachting is. De reactie van Jannie is emotioneel en ook een tikkeltje amusant.

Zwangerschapsvergiftiging

In een eerder seizoen van Urk! was te zien dat Gerda en haar tweelingzus Mathilde tegelijk zwanger waren van hun eerste kindje. De bevalling verliep allesbehalve soepel. Het kindje kwam ter wereld via een keizersnede en Gerda kreeg te maken met zwangerschapsvergiftiging. Toch weerhield dit haar niet ervan om het een tweede keer te proberen: ze maakten ongeveer een maand geleden bekend op Instagram dat ze in verwachting zijn van de tweede.

Blijde nieuws

In de laatste aflevering van realityserie Urk! zien we hoe Gerda en Klaas het blijde nieuws mededeelden aan Gerda’s moeder. “Ben je zelf niet een beetje zenuwachtig?” vraagt Klaas aan zijn vrouw als ze uitstappen. Jawel, volgens Gerda, want haar moeder weet namelijk nog van helemaal niets. 

'Rotmokkel'

Gerda laat Maily naar haar oma toelopen. Dan ziet Jannie wat er op het shirt van de kleine meid geschreven is: Ik word grote zus. Jannie kan het niet geloven: “Nee, serieus? Echt? Jeetje. Echt, serieus?” zegt ze vol verbazing. Ze vliegt haar dochter daarna om de hals om haar te feliciteren. “Wat een rotmokkel ben je”, lacht Jannie met tranen in haar ogen. “Je hebt me echt voor de gek gehouden." Ook Gerda’s tweelingzus Mathilde is aanwezig bij de grote revelatie. Zij wist echter al een hele week dat ze opnieuw tante wordt.